DNA s-a autosesizat in cazul presedintelui PSD Satu Mare, inregistrat cand ar fi amenintat primarii inainte de turul 2

Mircea Govor

DNA s-a autosesizat in cazul presedintelui PSD Satu Mare Mircea Govor, dupa difuzarea unei stenograme in care acesta ameninta directorii institutiilor deconcentrate ca vor fi demisi daca nu aduc voturi pentru Victor Ponta, relateaza Gandul.

DNA il investigheaza pe Mircea Govor pentru folosirea influentei, se arata intr-un raspuns oficial al DNA transmis Gandul, cel care a prezentat si stenograma discutiei liderului PSD Satu Mare cu sefii de deconcentrate.  Govor este investigat pentru infractiunea de "folosire a influentei in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite prev. de art. 13 din Legea 78/2000 modificata".

Presedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, a fost inregistrat in timp ce tipa la colegii sai de partid si-i ameninta pe directorii de scoli, dar si pe preotii din judet ca vor avea de suferit daca Victor Ponta nu va castiga alegerile. In inregistrarea audio obtinuta de Gandul, Govor isi ameninta primarii si consilierii ca toti cei care nu vor avea rezultate in turul al doilea al prezidentialelor nu vor mai primi bani de la Consiliul Judetean, dar nici de la bugetul de stat.

"Cei care nu veti avea rezultate in turul doi, cat sunt eu in Consiliul Judetean si cat am posibilitate, nu o sa primiti niciun cinci bani. Cand se repartizeaza bugetul – zero, cand se impart …(neinteligibil) zero si garantez ca niciunul nu mai primeste nimic. Stati si muriti, asta e viata . Deja nu se mai poate. Trebuie sa ma duc eu sa ma milogesc ca un prost si sa pun o groaza in joc? Pentru ce? Ca sa vin aici sa ce? Sa ma fac de ras. Pentru ca ala doarme la amiaza in loc sa mearga in campanie electorala, alalalt in ziua votului sta si nu face nimica, ma duc la altul nimica. Unde ai fost, mai? Unde a fost …(neinteligibil) de la scoala? Cum sa fie la scoala, ma? Eu ce-s, tampit? M-am dus si am vorbit cu omul nostru. … (neinteligibil) Sa-ti spun ceva, de luni nu mai vine la scoala, sa se duca sa se odihneasca. De luni, la revedere. Nu mai merge cu de-aste feluri. Si-o spun foarte clar. Toti directorii de deconcentrate care au fost numiti politic , directorii de scoli, toti care au fost numiti politic daca nu participa efectiv la campanie, pleaca acasa. S-a-ncheiat”, spune Govor, potrivit inregistrarii obtinute de Gandul.

Pe langa sefii de deconcentrate si directorii de scoala, presedintele PSD Satu Mare sustine ca a vorbit cu "preasfintitul" si ca preotii se vor implica in campania electorala de partea lui Victor Ponta. In caz contrar, pot sa-si ia adio de la fonduri, iar "preotesele" vor fi date afara. In inregistrarea obtinuta de Gandul, Govor isi asigura colegii ca a vorbit cu "preasfintitul" care a fost "total" de partea PSD si prezinta cum vor actiona preotii in ziua alegerilor.

"Am vorbit cu preasfintitul, am vorbit cu toti popii. Exact cum vorbesc cu voi, asa am vorbit si cu ei si am spus la popi in felul urmator: bai, oameni buni, s-o terminat. (neinteligibil) Daca nu vreti sa fiti de partea noastra, s-aduceti sa votati cu domnul Victor Ponta, eu nu va mai cunosc. La mine la usa nu mai veniti. Le-am spus verde in ochi
", spune presedintele PSD Satu Mare.

Citește și
Calin Popescu Tariceanu
"USL traieste". Calin Popescu Tariceanu anunta refacerea USL, prin inlocuirea PNL cu PLR, chiar inainte de alegeri
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

"Deci preasfintitul o fost de partea noastra total. E un om extraordinar. (...) Si inca ceva, la toti popii daca pierdem toate preotesele le dau afara din tot, la revedere. Le-am si spus. Toti au venit la mine sa le pun preoteasa. S-a terminat. S-a pierdut, pleaca acasa. Mearga la mama dracului, nu ma intereseaza", adauga Govor. Contactat de Gandul, el s-a declarat foarte nemultumit, pentru ca nu a crezut ca va pierde.

"Sunt nemultumit ca am avut sub scorul lui Iohannis, as fi dorit sa fim noi pe primul loc", spune Mircea Govor.
 

El a admis ca a avut o intalnire cu primarii, viceprimarii si alesii locali din judet, dar a negat ca i-ar fi implicat in campania electorala si pe sefii de deconcentrate din judet, iar despre inregistrare a spus ca "probabil" este o "facatura a cuiva". Cu toate acestea, inspectorul scolar general Claudiu Mondici a confimat ca a participat pe 4 noiembrie la sedinta PSD. El a declarat ca, de fapt, a fost vorba de o sedinta de analiza a rezultatelor si ca nu s-a simtit amenintat.

Intrebat despre discutiile purtate cu preotii din judet, Govor a sustinut ca nu le-a impus acestora pe cine sa sustina in campania electorala, dar "fiecare om stie ce are de facut, cum il trage inima si constiinta". Liviu Dragnea a discutat cu toti sefii de organizatie din tara despre rezultate de la alegeri, iar in week-end-ul trecut s-a deplasat la Satu Mare pentru a evalua situatia din judet.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Klaus Iohannis, atac la adversar pe tema caselor:
Klaus Iohannis, atac la adversar pe tema caselor: "Daca esti procuror, ca Ponta, poti sa ai sapte si sa nici nu le declari"

Klaus Iohannis este de parere ca demisia lui Titus Corlatean de la conducerea Ministerului Afacerilor Externe si numirea lui Teodor Melescanu in locul sau nu va rezolva problema votului din diaspora.

"USL traieste". Calin Popescu Tariceanu anunta refacerea USL, prin inlocuirea PNL cu PLR, chiar inainte de alegeri

Calin Popescu Tariceanu sustine ca, in zilele urmatoare, pe scena politica romaneasca va aparea din nou Uniunea Social Liberala, dupa ce Partidul Liberal Reformator se va alatura PSD si PC.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.