Mesajul Angelei Merkel pentru Klaus Iohannis, dupa castigarea alegerilor: "Vom sprijini Romania cu sfaturi si fapte"

18-11-2014 14:35


Cancelarul german, Angela Merkel, l-a felicitat, marti, pe Klaus Iohannis pentru victoria in alegerile prezidentiale, asigurandu-l ca Germania va ramane "un partener de nadejde" al Romaniei.

Merkel a subliniat ca impreuna vor putea aprofunda relatiile bilaterale. "Va felicit din toata inima pentru alegerea dumneavoastra in functia de presedinte al Romaniei", i-a transmis cancelarul Angela Merkel lui Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat publicat, marti, pe site-ul guvernului german, citat de Mediafax.

Merkel a precizat ca relatiile dintre Romania si Germania sunt "foarte bune", la 25 de ani de la incheierea Razboiului Rece.

"Vom sprijini Romania cu sfaturi si fapte pe calea reformelor importante pentru tara dumneavoastra si pentru Uniunea Europeana si vom ramane un partener de nadejde. Sunt convinsa ca impreuna vom putea aprofunda relatiile noastre bilaterale", a mai transmis Angela Merkel. Totodata, cancelarul german i-a urat succes presedintelui ales.

Citeste si: Iohannis: "Mi-a scris Angela Merkel ca ma sustine". Ponta: "Bunul meu prieten, vicecancelarul german, mi-a transmis un mesaj"

In alta ordine de idei, presa germana jubileaza dupa victoria-surpriza a lui Iohannis. Au aparut sute de articole care anticipeaza o cotitura benefica in atitudinea fata de Romania.

Mai mult, crestin-democratii germani semnaleaza investitorilor ca pe Romania lui Iohannis se poate conta.

VIDEO PROTVPLUS.RO