Elena Udrea: PMP nu va negocia nimic pentru turul 2, dar ar putea avea un punct de vedere privind candidatii

03-11-2014 19:45


Elena Udrea

Presedintele PMP, Elena Udrea, a declarat, luni seara, ca nu va negocia nimic pentru turul 2 al prezidentialelor, dar PMP ar putea avea in perioada urmatoare un punct de vedere legat de candidatii ramasi in competitie.

"Nu vom negocia nimic. Nu am intrat in competitia aceasta pentru a negocia ceva in turul doi. Eu nu cred ca electoratul este unul de buzunar pe care-l iei si-l muti asa cum vrei tu. Le multumesc oamenilor care au votat cu mine si, din respect pentru ei, nu cred ca un electoral se poate negocia si nici nu intentionez sa fac lucrul acesta, dar as putea avea o opinie, PMP ar putea avea un punct de vedere legat de candidatii ramasi in competitie, insa daca se va intampla asa vom stabili in perioada urmatoare", a precizat Elena Udrea.

Ea a prezentat deciziile luate luni dupa o sedinta a conducerii PMP.

"Am stabilit ca discutiile despre ce vom face intre cele doua tururi sa le avem in zilele urmatoare si vom avea o decizie in ceea ce priveste pozitia PMP fata de cei doi candidati ramasi in competitie pana la sfarsitul acestei saptamani", a adaugat Udrea.

Ea a mai aratat ca pana acum toata lumea spunea ca nu are nevoie de voturile candidatului Elena Udrea si ca "nu vrea sa se asocieze cu Traian Basescu".

"Deci eu iau act ca ultima data cam asta era pozitia contracandidatilor mei care au ramas in competitie, nu stiu daca s-a schimbat ceva intre timp. Ultima data asa am auzit, ca nu sunt interesati de voturile si de electoratul Elenei Udrea", a adaugat Udrea.

Udrea: Singura functie pe care ar putea sa o aiba Traian Basescu in PMP este cea de presedinte

"Eu cred ca singura functie de conducere ar fi de presedinte al partidului (pentru Basescu n.r.). Adica nu-mi imaginez ca o sa vina secretarul general al cuiva sau vicepresedintele cuiva, Doamne fereste, dar daca Traian Basescu va dori sa conduca acest partid, la Congres se poate inscrie sa candideze", a precizat Udrea, raspunzand unei intrebari.

Ea a aratat ca la inceputul anului viitor va avea loc Congresul partidului pentru ca dupa prezidentiale, conform statutului, "PMP avea oricum Congres" si cei care vor dori sa candideze pentru orice functie o pot face.

Udrea a spus ca a vorbit cu presedintele Traian Basescu dupa rezultatele obtinute de ea in turul I al prezidentialelor.

"Am vorbit cu domnul presedinte si sigur se putea si mai bine, insa si domnia sa, avand in vedere conditiile in care ne-am luptat, apreciaza ca fiind onorabil acest rezultat", a spus Udrea despre discutia ei cu Basescu.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO