Cine a castigat razboiul verbal? Top 10 replici memorabile din cele doua dezbateri Ponta - Iohannis

14-11-2014 14:29


Klaus Iohannis si Victor Ponta

Klaus Iohannis si Victor Ponta s-au confruntat in calitate de contracandidati de doua ori, in doua emisiuni televizate. In aceste doua talk-show-uri nu au lipsit momentele tensionate, iar pretendentii la functia de presedinte si-au aruncat replici acide.

Iata un clasament care cuprinde 10 "replici memorabile" pe care si le-au aruncat Klaus Iohannis si Victor Ponta, in lupta pentru cucerirea electoratului in turul 2 al alegerilor prezidentiale.

Locul 1:

Klaus Iohannis: Domnule Ponta, noi traim intr-o tara democrata. Fiecare cetatean are dreptul la vot.

Victor Ponta: E o lozinca.

Locul 2:

Victor Ponta: Nu suntem slugile dumneavoastra. Cand ati fost la mine in birou erati foarte umil.

Klaus Iohannis: Unde va credeti, la biroul dumneavoastra? Biroul este tara!

Locul 3:

Victor Ponta: Aveti idee ce pensie are soacra dumneavoastra? stiti cati pensionari sunt in Romania, domnule Iohannis?

Klaus Iohannis: Sunt sigur ca o sa ne spuneti dumneavoastra, aveti o gramada de fituici la dumneavoastra.

Locul 4:

Victor Ponta: Vreau sa va arat ceva: "Ponta si Daciana au facut falsuri". Scrie ACL aici. Ii puteti cere scuze sotiei mele pentru ce scrie aici.

Klaus Iohannis: Imediat dupa ce dumneavoastra va cereti scuze in numele echipei dumneavoastra ca m-ati facut vanzator de copii. Echipa dvs. m-a facut vanzator de copii si traficant de organe. Imediat ce va cereti scuze pentru ca ati spus ca nu sunt un bun roman, ca sunt neamt, ca nu sunt ortodox. Ati facut cea mai mizerabila campanie. Daca in aceasta campanie am lezat pe cineva prin afirmatii pe care le-am facut eu, imi cer scuze pentru aceste afirmatii.

Locul 5:

Victor Ponta (despre Iohannis): Este un politician abil, modul in care l-a dat jos pe domnul Antonescu o demonstreaza. Este un primar bun. intrebarea mea este: domnul Basescu a fost un presedinte bun?

Klaus Iohannis: Contracandidatul meu are abilitatea de a vorbi orice, oricat, indiferent ca nu stie despre ce e vorba.

Locul 6:

Klaus Iohannis: Este foarte interesant ca domnul Ponta stie sa vorbeasca doar cand citeste de pe cifre. Dupa ce terminam cu cifrele, vreau sa ii intrebam pe romani: va merge mai bine de cand domnul Ponta este prim-ministru?

Victor Ponta: Cred ca rezultatele din primul tur arata ca romanii sunt multumiti. Ce am vazut pe retelele de socializare este ca Iohannis e considerat un candidat foarte slab, dar pe care oamenii il voteaza ca sa nu iasa Ponta.

CITITI SI: Candidatii prezidentiali, intr-o cursa de tip "Romanii au talent": Ponta recita prima strofa din imn, iar Iohannis o canta

Locul 7:

Klaus Iohannis: Reiau provocarea. Haideti sa convocam Parlamentul. Maine se face convocarea si vineri picam legea, ca sa dovediti ca sunteti de acord cu aceasta lege.

Victor Ponta: La ultima motiune a venit cineva si a spus acelasi lucru. stiti cine era? Sorin Rosca Stanescu. Va rog frumos, lasati demagogia lui Traian Basescu.

Locul 8:

Klaus Iohannis: Eu sunt in favoarea oricarei propuneri, dar de ce sa asteptam pana saptamana viitoare? Haideti sa votam, se poate face, vineri se poate vota. Daca nu va este frica de baroni.

Victor Ponta: Stiti cand vreau sa convocam Parlamentul? Marti, cand mergeti dvs. la Inalta Curte.

Locul 9:

Klaus Iohannis: Domnule Ponta, recunoasteti o decizie a instantei?

Victor Ponta: Dvs. recunoasteti decizia instantei in cazul unui plagiat?

Klaus Iohannis: Exista o decizie care spune ca eu sunt presedintele PNL. Afirmatia dvs. e o dezinformare publica, sa nu spun iar minciuna publica.

Victor Ponta: De ce? Aseara ati mintit de mult ori.

Klaus Iohannis: Sa nu confundam numele meu cu al dvs.

Locul 10:

Victor Ponta: Da' l-ati studiat foarte bine pe Traian Basescu... Acum l-am vazut pe Basescu din nou, acelasi fariseism, incredere ca ii prosteste pe romani din nou. Voi trai in Romania fara Basescu si Iohannis

Klaus Iohannis: Oare dl Basescu i-a prostit pe romani cand v-a pus premier? Pe mine m-a refuzat, pe dvs. v-a pus.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO