Liderul PSD Teleorman, Adrian Gâdea, considerat un apropiat al lui Dragnea, a câștigat CJ

Ultima actualizare: 28-09-2020 12:45
Adrian Gadea, Liviu Dragnea
Agerpres

Președintele PSD Teleorman, Adrian Ionuț Gâdea, considerat un apropiat al lui Liviu Dragnea, a câștigat alegerile pentru șefia Consiliului Județean Teleorman.

Într-un mesaj postat pe Facebook, liderul PSD le-a mulțumit celor care l-au votat la scrutinul din 27 septembrie.

”Am reușit să câștigăm alegerile locale în județul Teleorman pe baza a ceea ce am realizat împreună. Ne bucură și ne onorează votul primit de cetățeni, cărora le vom fi parteneri loiali”, a scris Gâdea pe rețeaua de socializare.

În 2018, după ce fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare în dosarul DGASPC Teleorman, Gâdea i-a luat apărarea.

Domnul Dragnea e preşedintele partidului, are susţinerea noastră, care se va concretiza şi mâine în cadrul Comitetului Executiv, în rest... mai multe nu pot să vă spun, decât că are în continuare susţinerea noastră şi a membrilor din teritoriu”, spunea Gâdea la acea vreme, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, mai trebuie menționat faptul că actualul președinte al PSD Teleorman - care a fost și secretar de stat in Ministerul Dezvoltării, dar și fost președinte al CJ Teleorman - este urmarit penal în dosarul Belina.

Potrivit unui comunicat al DNA, el este acuzat de abuz în serviciu.

Pentru a nu atrage atenția administrației publice centrale cu privire la existența unor interese ale acelei firme private referitor la insula Belina și Brațul Pavel, s-a dorit obținerea unor extrase de carte funciară "curate", în care să nu apară contractele de închiriere având ca părți Administrația Apele Române (A.N.A.R) și firma respectivă. Această activitate a fost coordonată de inculpatul Gâdea Ionuț, la data faptei președinte al C.J. Teleorman, care a solicitat Administrației Naționale "Apele Române" avizarea favorabilă a transferului menționat, a ignorat existența extraselor de carte funciară care conțineau sarcinile firmei private, a coordonat înlocuirea acestora cu niște extrase de carte funciară noi, care nu mai prevedeau contractele de închiriere, și-a însușit prin semnătură proiectul de notă de fundamentare în care era trecut, necorespunzător adevărului, că imobilele nu sunt grevate de sarcini.” - spun procurorii anticorupție.

Potrivit datelor oficiale transmise de Biroul Electoral Central până luni, 28 septembrie, la ora 12.30, în județul Teleorman s-au aflat cei mai mulți votanți care au solicitat urna mobilă: 7.045.

Conform News.ro, Adrian-Ionuţ Gâdea a activat în Organizaţia de tineret a PSD Teleorman, în perioada când preşedintele organizaţiei judeţene a partidului era Liviu Dragnea.

 

După alegerea lui Dragnea ca deputat, în iarna anului 2012, Gâdea a preluat funcţia de preşedinte al CJ Teleorman.

În ianuarie 2017, Gâdea  fost unul dintre cei patru secretari de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale numiţi de către fostul premier Sorin Grindeanu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO