Zeci de turiști, blocați în Cheile Râșnoavei. Cinci podețe rupte de un pârâu umflat

×
Codul embed a fost copiat

Zeci de oameni au rămas blocaţi la pensiunile din Cheile Râșnoavei, judeţul Braşov, după ce un pârâu umflat de ploi a rupt cinci podețe din zonă.

Duminică seară, lucrătorii de la Ocolul Silvic au improvizat câteva treceri peste apă, astfel că unii turişti s-au încumetat să intre cu maşinile prin albia umplută cu pietriş. Cei veniţi cu rulotele însă aşteaptă o soluţie mai bună.

Câțiva nuntaşi s-au distrat cu o seară înainte, dar din cauza vremii au fost nevoiţi să îşi prelungească şederea la pensiunea unde au fost cazaţi.

Petrecerea s-a încheiat cu nervi şi maşini împinse pe podeţele reparate în grabă de autorităţi.

Ieri au făcut, dar nu se putea trece. Au trecut trei maşini, a rămas toba acolo, ieşea fum pe dedesubt, au văzut fetele, le împingeau cu mâinile unde rămânea pe pod”, povestește un turist.

Citește și
inundatii craiova
Ploi torențiale: în Craiova, șuvoaiele au blocat traficul: „Lovesc valurile în mașină”
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Dacă ei au avut noroc şi au reuşit îşi vadă de drum, o familie şi-a luat gândul de la plecare.

Oamenii spun că nu pot trece cu rulota peste podeţul reparat doar cu pietriş şi pământ, de frică să nu se afunde în nămol. Acum stau cu bagajele la uşă şi aşteaptă ca autorităţile să îşi facă treaba mai repede.

Noi trebuie să plecăm, avem de astăzi cazare la Ocna Sibiului.Nu putem trece din cauza podurilor că nu-s făcute calumea”, spune o turistă.

Lucrările sunt coordonate de Ocolul Silvic Râşnov. Reprezentanţii instituţiei spun că podeţele au intrat în reabilitare din luna mai, însă din cauza vremii lucrările nu au mai putut înainta. Pentru ca să nu oprească de tot traficul în zonă, au fost amenajate nişte podețe provizorii care nu au făcut faţă şuvoaielor.

Ele sunt provizorii şi nu am avut experienţa necesară. Nu ne-am dat seama că va curge un volum aşa mare de apă într-un termen aşa scurt. Ieri a fost o situaţie de criză. Eu am fost personal acolo cu utilaje, i-am ajutat pe toţi să treacă peste acel pod. Acum nu am putut să le facem la standarde”, a explicat Gheorghe Puiu, șef Ocol Silvic Râșnov.

Dacă vremea îşi va reveni, lucrările la acest drum vor fi terminate într-o lună, spun autorităţile. Până atunci, turiştii trebuie să se descurce cum or putea, pe podeţele improvizate.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
ANM: Cod galben de ploi în 22 de județe, până luni seară
ANM: Cod galben de ploi în 22 de județe, până luni seară

22 de județe din centrul, nordul și estul țării sunt vizate, până luni seara, de un cod galben de ploi torențiale, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Ploi torențiale: în Craiova, șuvoaiele au blocat traficul: „Lovesc valurile în mașină”
Ploi torențiale: în Craiova, șuvoaiele au blocat traficul: „Lovesc valurile în mașină”

Ploile și inundațiile au adus noi necazuri la Suceava, dar şi la Craiova, unde intersecțiile au fost acoperite de apă și mașinile nu au mai putut trece. Iar meteorologii au prelungit până la ora 21 codul galben de vreme rea care vizează zonele de munte.

45 de morţi în India, din cauza ploilor. Casele s-au prăbuşit peste oameni
45 de morţi în India, din cauza ploilor. Casele s-au prăbuşit peste oameni

Bilant catastrofal în nordul Indiei, unde ploile musonice au dus la evacuări masive chiar şi în zona capitalei New Delhi.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.