Zeci de mii de români au protestat în toată țara. Doar în București au fost incidente


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 11 August 2018 18:35
Categorie: Stiri actuale

Proteste paşnice au fost vineri seară în multe oraşe ale ţării. În semn de solidaritate, zeci de mii de români au ieşit în stradă pentru a-şi striga nemulţumirile faţă de actuala guvernare. Nicăieri nu au fost incidente.

Peste 10 mii de oameni au ieşit vineri seară la protestul din Cluj-Napoca. Într-un gest devenit simbol, toţi au aprins luminile telefoanelor. Apoi, au cântat imnul României.

Manifestaţii au pornit apoi în marş pe străzile oraşului.

Protestatar: "Vrem să se schimbe guvernul ăsta slab şi incompetent."

Protestatar: "Vreau să se întoarcă familia acasă, să putem lucra aici şi să avem un salariu decent."

Mii de oameni au protestat şi în Timişoara, oraşul de unde a pornit Revoluţia. Mulţi dintre manifestanţi trăiesc peste hotare şi au venit special acasă pentru a-şi arăta revolta. Câţiva ne-au mărturisit cât de greu a fost pentru ei să îşi părăsească ţara.

Protestatar: "Uşor nu e, e greu, e departe de părinţi, de prieteni, normal că e greu. Niciunde nu e ca acasă."

Protestatar: "Am ieşit că m-am săturat. Am plecat în 1990, am stat mai mult de un sfert de secol, la New York, am crezut că se mai îndreaptă! Nu se mai îndreaptă. M-am întors după 25 de ani şi fiica mea a rămas acolo. Cred că a făcut bine. Eu cred că am greşit."

La lăsarea serii, protestatarii au mărşăluit pe străzile oraşului.

În Iaşi, aproape 10 mii de oameni şi-au dat întâlnire în Piaţa Unirii. Apoi, au străbătut străzile principale.

Protestatar: "Fac parte din diaspora. Am ieşit să protestăm împotriva acestui teribil guvern de hoţi, despre care s-a auzit şi în Franţa şi pe care speram că-l vom răsturna democratic cât de curând."

Protestatară: "Pur şi simplu ne-am săturat. Nu e despre bani şi o lume mai bună, e despre aroganță şi o ignoranţă şi o lipsă de respect care ne-a terminat."

Şi Piaţa Sfatului din Braşov s-a umplut de oameni.

În Sibiu, mii de oameni au manifestat, mai bine de 4 ore, şi au parcurs 14 kilometri prin oraş.

Protestatară: "Am venit 1.500 de km. să fiu alături de ei şi sunt alături de sibieni şi de români. Nu am mai ajuns din păcate la Bucureşti.

Protestatar: "E minunat să vezi mulţimea, în sfârşit încearcă să facă ceva pentru a opri corupţia. Nu poţi avea o Uniune Europeană fără democraţie şi, din păcate, nu mai e democraţie în România."

Manifestaţii similare au avut loc şi în Baia Mare, Arad, Reşita, Bistriţa sau Galaţi. Toate aceste demonstraţii din ţară s-au încheiat fără incidente.

VIDEO PROTVPLUS.RO