Zapada de pe Transfagarasan are 5 metri inaltime, desi e sfarsitul lunii mai. CNAIR pregateste soseaua pentru redeschidere

Ultima actualizare: 28-05-2017 07:30
Transfagarasan

Angajatii CNAIR se pregatesc pentru redeschiderea DN7C Transfagarasan, programata pentru data de 1 iulie, si curata zapada de pe drum, care are si peste 5 metri inaltime,  cu mai multe utilaje.

In imaginile postate de compania de drumuri pe Facebook se poate vedea ca pe mai multe portiuni stradul de zapada are cativa metri inaltime, chiar daca este sfarsitul lunii mai.


Infotrafic: "DN7C-Transfagarasan este inchis pe tronsonul Piscu Negru (km 104, judetul Arges) — Balea-Cascada (km 130+800, judetul Sibiu) — pana in data de 30 iunie 2017, cu posibilitate de prelungire."
DN 7C — Transfagarasan asigura legatura intre judetele Arges si Sibiu, este inchis in fiecare an cate opt luni, intre 1 noiembrie si 1 iulie, pe sectorul cuprins intre km 104 (Piscu Negru, Arges) si km 131 (Balea Cascada, Sibiu). Pe resstul portiunilor, circulatia este permisa tot timpul anului.


Transfagarasanul trece peste zona de creasta a Masivului Fagaras si urca pana la 2.042 de metri in caldarea glaciara Balea, fiind al doilea drum din Romania, ca inaltime, dupa Transalpina, care strabate Muntii Parang si ajunge pana la 2.145 de metri in Pasul Urdele.
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO