Vremea incepe sa se raceasca. Prognoza meteo pentru toata tara, pana marti

×
Codul embed a fost copiat

Ziua de astazi ne aduce vreme in general frumoasa si in
incalzire. In vestul, nord-vestul si nordul tarii, spre seara
apar innorari, dar sansele de ploaie cresc abia dupa
lasarea noptii.

Maximele termice ajung in intervalul 3...18 grade, cu cele mai ridicate valori in dealurile Banatului.

In Dobrogea si in Baragan este ceata in orele diminetii, apoi vom avea vreme placuta, cu soare si temperaturi peste cele
inregistrate ieri...

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Muntenie ziua a inceput cu ceata densa si vizibilitate redusa. Dupa pranz asteptam timp frumos si maxime de 8...9 grade- valori mai ridicate decat ar fi normal in acest moment al anului.

Ceata a pus stapanire si pe zonele joase din jumatatea nordica a Moldovei. Pe aici temperaturile vor fi mai modeste decat in celelalte regiuni. Spre seara se aduna norii, iar in cursul noptii e posibil sa ploua slab. In nordul Carpatilor Orientali precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare.

Citește și
soare
Temperaturi de 15 grade Celsius. Cum va fi vremea in acest weekend
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

In nordul Transilvaniei si in Maramures, cerul va fi plin de nori, asa ca soarele va fi cam scump la vedere. Chiar si asa insa termometrele vor indica valori peste mediile acestei perioade. Va ploua slab, dupa lasarea noptii.

Vestul tarii va avea vreme neobisnuit de calda pentru mijlocul lunii februarie. In regiunile deluroase temperaturile vor ajunge la 18 grade, la apropierea serii norii vor fi numerosi, iar in cursul noptii va ploua slab din loc in loc.

Va fi cald si in centrul Romaniei, indeosebi pe partea vestica, pe unde se vor inregistra 13...14 grade Celsius. Pe parcursul zilei sunt anuntate multe momente insorite, dar si cateva innorari trecatoare. Vantul mai are unele porniri la munte, in sprecial la altitudini mari.

In sud-vestul este ceata dimineata in zonele joase, dar dupa risipirea ei asteptam vreme buna si temperaturi peste mediile perioadei. Vantul nu exagereaza, iar maximele ajung la 11...12 grade Celsius.

Si sudul tarii va avea o zi placuta, dupa ce se risipeste ceata matiala. Norii nu se prea arata, precipitatiile lipsesc din prognoza, iar temperaturile cresc fata de ieri.

Se incalzeste usor si in zona Capitalei: maxima urca pana la 12 grade, atmosfera se anunta insorita, iar vantul nu isi face simtita prezenta. Peste nopate revin conditiile de ceata, iar temperatura coboara pana la zero grade. Tendinta presiunii atmosferice este de scadere.

La munte, vremea va fi frumoasa iar temperaturile maxime vor fi mult peste cele inregistrate ieri. Cel mai cald va fi in masivele vestice si in cele sudice. In aceste conditii stratul de zapada va continua sa scada si probabil ca in scurt timp veti mai putea schia doar pe partiile special amenajate cu instalatii de zapada artificiala.

Vantul, se mentine intens in zonele de creasta iar pe vai si in depresiuni, izolat, o sa apara ceata. In Muntii Apuseni va ploua slab, dupa lasarea noptii iar in nordul Carpatilor Orientali intai va ploua, iar spre dimineata va fi lapovita sau va ninge.

PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Ziua de astazi ne-aduce vreme in general frumoasa si in
incalzire. In vestul, nord-vestul si nordul tarii, spre seara apar innorari, dar sansele de ploaie cresc abia dupa lasarea noptii. Maximele termice ajung in intervalul 3...18 grade, cu cele mai ridicate valori in dealurile Banatului.

Maine, va ploua pe arii destul de mari in jumatatea nordica iar la munte, pe creste, va fi lapovita sau va ninge. Vantul va fi nervos la munte iar noaptea si in sud. Marti, va ploua slab in jumatatea nordica iar la munte, la altitudini mari, vor mai fi precipitatii mixte.

Miercuri noapte, va ploua slab in vest, in nord-vest iar vantul va mai avea unele intensificari la munte. Vremea va fi calda in tot acest interval.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Maxime de 18 grade si ploi slabe. Prognoza meteo pentru intreaga tara, pana marti
Maxime de 18 grade si ploi slabe. Prognoza meteo pentru intreaga tara, pana marti

Ziua de astazi ne aduce vreme calda, cateva precipitatii slabe in jumatatea estica a tarii si timp frumos in rest. Maximele termice ajung in intervalul 3...13 grade, cu cele mai ridicate valori in vestul Olteniei.

Temperaturi de 15 grade Celsius. Cum va fi vremea in acest weekend
Temperaturi de 15 grade Celsius. Cum va fi vremea in acest weekend

Vineri va ploua slab in Banat, Crisana, local în Maramures si doar izolat in a doua parte a zilei. La munte, la altitudini mai mari va fi lapovita sau chiar va ninge si vantul va prezenta intensificari de scurta durata.

Ne asteapta un weekend cu maxime de 18 grade. Prognoza meteo pana luni
Ne asteapta un weekend cu maxime de 18 grade. Prognoza meteo pana luni

Vineri si sambata va fi cam la fel de cald ca joi, iar duminica si luni se vor inregistra pana la 18 grade Celsius. Pe continent, vor fi valori mari ale presiunii numai in sudul extrem, in rest vor actiona mai multe campuri ciclonice.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.

În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral.