Vremea de mâine 2 septembrie 2022. Prognoza meteo la mare, munte și în București

Vremea astăzi, 16 august. Ploi puternice în unele zone, dar și căldură înăbușitoare în alte regiuni
Shutterstock

Vremea de mâine, 2 septembrie 2022, va fi mai rece în cea mai mare parte a țării, au anunțat meteorologii. Cerul va fi înnorat și se așteaptă precipitații, potrivit Administrației Naționale de Meteorlogie.  

 

Vremea de mâine, 2 septembrie, în toată țara

În majoritatea zonelor țării, valorile termice vor fi în scădere față de ziua precedentă și vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin înnorări, averse ce vor avea și caracter torențial, pe arii restrânse descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină, ziua îndeosebi în jumătatea de vest a țării, iar seara și noaptea mai ales în centru, sud și est. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte de timp sau prin acumulare 25...40 l/mp și pe spații mici 60...70 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

vremea de vineri 2 septembrie

Prognoza meteo pentru 3-5 septembrie 2022 în toată țara

Sâmbătă, 3 septembrie, potrivit meteorologilor, în vest și în sud-vest, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această dată, în schimb în restul țării vremea va fi mult mai rece decât în mod normal la începutul lunii septembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai persistente în regiunile sud-estice și temporare în restul teritoriului. În cursul zilei, va ploua pe arii extinse în Dobrogea și în Bărăgan unde se vor semnala și descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor fi însemnate, pe alocuri la munte, în Moldova și restul Munteniei și pe spații mici în celelalte zone. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sud-estul teritoriului, cu viteze mai mari pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre.

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 și 26 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat; minimele termice vor fi cuprinse între 5 grade în depresiunile intramontane și 15 grade în Dealurile de Vest. Pe arii restrânse, mai ales în a doua parte a nopții, se va forma ceață.

Vremea de sambata 3 septembrie

Duminică 4 septembrie, vremea se va încălzi în toată țara, chiar semnificativ în jumătatea de est, astfel că în majoritatea zonelor valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru prima decadă a lunii septembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ploi slabe pe arii restrânse la munte și izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral și în extremitatea de sud-vest.

Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6...7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 16 grade în Dealurile de Vest și pe litoral. Pe alocuri, dimineața și noaptea, va fi ceață.

Luni 5 septembrie, vremea va continua să se încălzească ușor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales în a doua parte a zilei când va ploua pe alocuri în zonele montane și submontane și izolat în vestul și în centrul țării. Vântul va sufla slab până la moderat, cu ușoare intensificări pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 17 grade, mai scăzute în zonele depresionare. Izolat vor mai fi condiții de ceață.

Vremea de mâine, 2 septembrie, în București

Valorile termice vor fi în scădere față de ziua precedentă și se vor situa în jurul celor normale pentru începutul lunii septembrie. Cerul va avea înnorări, dar mai ales spre seară și noaptea probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi ridicată. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 25...27 de grade, iar cea minimă de 13...14 grade.

Prognoza meteo 3-5 septembrie în București

Sâmbătă, 3 septembrie, vremea va deveni mult mai rece decât în mod obișnuit la începutul lunii septembrie. Cerul va fi mai mult noros pe timpul zilei când trecător va ploua slab, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 20 de grade, iar cea minimă va fi de de 11...13 grade. Spre dimineață vor fi condiții de ceață.

Pentru duminică, 4 septembrie, vremea va fi în general frumoasă și se va încălzi, însă dimineața și noaptea vor fi răcoroase. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 13...14 grade, mai scăzută în zona periurbană unde vor fi condiții de ceață.

Luni 5 septembrie, în București, vremea va fi predominant frumoasă și va continua să se încălzească ușor, totuși dimineața va fi încă răcoroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 26...27 de grade, iar cea minimă de 11...14 grade.

Cum va fi vremea la munte mâine, 2 septembrie

Vremea va fi instabilă în zona montană. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, pe arii restrânse descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte de timp sau prin acumulare 25...40 l/mp și pe spații mici 60...70 l/mp.

Prognoza meteo 3-5 septembrie la munte

Sâmbătă, 3 septembrie, vremea va fi în continuare mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări temporare și, mai ales în timpul zilei, pe arii restrânse va mai ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Valorile termice nu vor varia semnificativ comparativ cu ziua anterioară.

Duminică, 4 septembrie, vremea se va încălzi și în zona montană. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în Munții Banatului. Valorile termice vor crește față de intervalul precedent în majoritatea masivelor.

Luni, 5 septembrie, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales în a doua parte a zilei, când pe alocuri va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Valorile termice nu vor varia semnificativ față de intervalul anterior.

Vremea la mare, mâine 2 septembrie

Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporare mai ales după-amiaza și noaptea, când temporar vor fi averse și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 30...40l/mp și pe alocuri 50...60l/mp. Vântul va sufla moderat, cu intensificări tempoare, (rafale, în general 55 - 65km/h). Temperaturile maxime, în scădere față de ziua anterioară, se vor încadra între 23 și 26 de grade, iar cele minime vor fi de 17... 20 de grade.

Temperatura apei mării va avea valori de 23...25 de grade.

Prognoza meteo 3-5 septembrie, la mare

Sâmbătă, 3 septembrie, pe litoral, vremea se va răci față de intervalul precedent, astfel că temperaturile maxime vor fi de 18... 21 de grade, iar cele minime vor fi de 12...14 grade. Cerul va avea înnorări accentuate și, în special ziua, temporar va ploua și sub formă de aversă. Izolat, cantitățile vor fi mai însemnate cantitativ. Vântul va sufla moderat, cu intensificări moderate în prima parte a intervalului (rafale, în general 55 - 65km/h), apoi va slăbi în intensitate.

Temperatura apei mării va avea valori de 22...24 de grade.

Duminică, 4 septembrie, vremea se va ameliora ca aspect, dar se va menține rece, astfel că temperaturile maxime se vor situa între 21 și 23 de grade, iar cele minime de 15... 17 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua.

Temperatura apei mării va avea valori de 22.. 24 de grade.

Luni, 5 septembrie, pe litoralul românesc, valorile vor crește ușor, iar vremea va fi răcoroasă, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 22 și 25 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare, în zona de coastă. Temperaturile minime vor fi de 12...14 grade.

Temperatura apei mării va avea valori de 21...23 de grade.

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
Citește și...
Vremea azi, 26 aprilie. Temperaturile se apropie de normalul perioadei. Zonele în care va ploua
Vremea azi, 26 aprilie. Temperaturile se apropie de normalul perioadei. Zonele în care va ploua

Ziua de vineri, 26 aprilie, ne aduce vreme mai bună și temperaturi apropiate de normal. Mai apar ceva înnorări și ploi la deal, la munte, poate și în ținuturile sudice. Vântul devine mai insistent pe crestele montane și în est.

Ninge pe Transalpina. Drumarii fac apel către șoferi: Nu vă deplasaţi în zonele montane dacă nu aveţi autovehiculele echipate
Ninge pe Transalpina. Drumarii fac apel către șoferi: Nu vă deplasaţi în zonele montane dacă nu aveţi autovehiculele echipate

Autorităţile anunţă, joi, că ninge pe Transalpina, iar drumarii intervin cu utilaje, cerându-le şoferilor să nu pornescă la drum dacă nu au maşinile echipate corespunzător.

 

Vreme rea în mare parte din țară. Zonele lovite de grindină, lapoviță și ninsori
Vreme rea în mare parte din țară. Zonele lovite de grindină, lapoviță și ninsori

Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă la ora 06:00. De asemenea, la munte, la peste 1.500 de metri altitudine, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.    

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.