Vreme geroasa joi, cu minime de -12 GRADE Celsius. Duminica, temperaturile vor fi peste media normala pentru aceasta data

Dată publicare: 08-01-2015 07:38
Dată actualizare: 11-01-2015 07:04


Vreme geroasa joi, cu minime de -12 GRADE Celsius....
Vremea 8 ianuarie 2015...

Joi vremea va fi deosebit de rece si va fi ger dimineata si noaptea. Cerul va fi variabil, iar norii se vor strange abia la lasarea noptii. Vor fi intre minus 12 si minus 1 grad.

Update: Trenurile de calatori circula cu viteza redusa, din cauza gerului, si ajung la destinatii cu intarzieri, in medie, intre 30 si 60 de minute, dar nicio linie de cale ferata nu este inchisa, potrivit companiei CFR.

Circulatia trenurilor pe intreaga retea feroviara se desfasoara in conditii de iarna, din cauza temperaturilor scazute inregistrate la nivel national.

In Dobrogea si in Baragan norii vor fi rari, iar vremea deosebit de rece. Vantul nu va pune probleme, dar valorile termice vor fi de pana la -9 grade chiar si pe timpul zilei.

Foarte rece va fi si in Moldova sudica si in nordul Munteniei. Se raceste, asa ca valorile termice vor fi foarte mici si vor ajunge spre minus 10 grade.

Surpinzator, ceva mai cald va fi in jumatatea nordica, unde regimul termic va fi un pic mai bland. Sansele de precipitatii cresc abia la apropierea noptii.

In nordul Transilvaniei si in Maramures, cerul va fi variabil, vremea rece, iar precipitatiile apar la noapte.

Mai bine din punct de vedere termic va fi in vestul tarii, unde maximele chiar daca vor fi negative vor cobori putin sub limita de inghet.

In centrul Romaniei urmeaza o zi geroasa cu maxime mai mici de minus 10 grade. Vor fi conditii de precipitatii la noapte.

In sud-vest va fi mai bine din punct de vedere termic, dar si aici vor fi temperaturi negative.

Foarte frig va fi si in sudul Romaniei, unde valorile termice se vor situa sub cele inregistrate miercuri. 

In Capitala tendinta de racire se pastreaza, asa ca la amiaza vor fi -7 grade. Cerul va fi variabil si chiar senin, asa ca precipitatiile sunt excluse. Ger va fi la noapte, dar vineri situatia se va ameliora.

La munte se incalzeste, asa ca nu va mai fi ger si pe timpul zilei, decat in unele statiuni. Cerul va fi variabil peste zi si va ninge vineri noapte in Carpatii Occidentali, in nordul Orientalilor si pe suprafete restranse in vestul Carpatilor Meridionali. Tot vineri noapte vantul va creste in intensitate.

PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Vineri vor fi precipitatii pe arii foarte extinse, in nord-vest cantitatile de apa vor fi mai insemnate, iar vantul va creste in intensitate in toata tara.

Sambata vor predomnina ploile in jumatatea de vest, iar noaptea in nord si in centru. La munte vor fi precipitatii mixte in cantitati ceva mai mari.

Duminica, din a doua parte a zilei, un nou val de precipitatii va intra prin vest-nord-vest si va acoperi toata tara. Temperaturile vor creste constant, iar duminica vremea va fi calda pentru aceasta data.


VIDEO PROTVPLUS.RO