Vreme de primavara in ajunul Craciunului. Regiunile unde temperaturile ajung si la 16 grade

Ultima actualizare: 27-12-2015 08:40

Astazi vremea ramine calda, dar in jumatatea nordica a tarii se va inregistra o scadere a temperaturilor. Dimineata in vest, nord-vest si centru vor fi burnite si ploi si poate sa apara ceata, dar in general, asteptam o zi frumoasa.

Vremea in Europa
In Europa, gasim vreme buna aproape peste tot. In insulele britanice si in sudul Scandinaviei atmosfera va fi inchisa, cu ploi consistente. In Rusia se anunta mai mult ninsori, iar maximele vor ajunge pina la 19 grade in Atena. Norii de ploaie persista in vest si nord-vest, unde si vantul va fi intens o buna parte a timpului. Sambata, precipitatiile apar si prin nord, iar in partea de rasarit a Europei va ninge destul de mult. Duminica apar alte ploi si in zona Portugaliei.

Masele de aer rece vor domina zonele nordice, nord-estice si pe cele rasaritene, insa restul Europei va ramane sub influenta aerului mai cald. Apar fluctuatii de la o zi la alta, dar in general, vremea se anunta destul de calda.

Vremea in fiecare regiune a tarii
Sunt in vigoare avertizari de ceata persistenta, cu vizibilitate redusa sub 50 de metri. Pana la ora 11 sunt vizate judetele Alba, Mures, Timis, Arad si Bihor. Acelasi fenomen va ridica probleme pina la ora 8 in Cluj, Maramures si Satu Mare.

In Dobrogea si in Baragan se anunta o zi foarte placuta, cu mult soare. Temperaturile se mentin la valori ridicate pentru aceasta data: 12-13 grade. Si mai sus, in nordul Munteniei si in sudul Moldovei atmosfera va fi insorita. Temperaturile vor depasi cu mult mediile perioadei. In nordul Moldovei si in Bucovina gasim atmosfera insorita si temperaturi neobisnuit de mari pentru data. Desi temperaturile sunt in scadere usoara, se vor atinge pina la 13 grade Celsius.

In nordul Transilvaniei si in Maramures maximele vor fi ridicate si vor ajunge pina la 10-11 grade; ceata este fenomenul persistent dimineata si noaptea, dar e posibil sa ploua slab sau sa burniteze. In vestul tarii, norii vor fi numerosi, umezeala creste si continua ceata. Temperatura aerului scade cu 5-6 grade fata de ieri.

In tinuturile centrale se anunta ceata, burnita, ploi slabe. Temperaturile vor urca pina la 9 grade Celsius. In sud-vestul tarii atmosfera va fi de primavara. Maximele vor urca pana la 15-16 grade Celsius, dar ieri au fost 19 grade la Resita.

Si in sudul tarii se anunta o zi foarte placuta. Va fi nefiresc de cald: din nou in regiunile deluroase se vor inregistra pana la 15 grade.

In Bucuresti: vreme neobisnuit de calda pentru ajunul Craciunului. Soare si maxima termica va ajunge la 13 grade.

La munte: vreme frumoasa, cu nori putini si temperaturi pozitive in toate masivele. La noapte asteptam un pic de ploaie in zona Apusenilor.Intre timp: atmosfera placuta si destul de mult soare prin statiuni.

Vremea in urmatoarele 3 zile
In ziua de Craciun temperaturile mai scad putin. Norii se aduna aproape peste tot; in nord, centru si vest apar cateva ploi slabe, iar in zonele joase va fi ceata. Sambata vom avea atmosfera cam mohorata. In nordul extrem e posibil sa ploua, iar la munte va fi putina lapovita. Duminica, innorarile persista si tot prin nordul tarii ar putea sa mai vina cativa stropi de ploaie. Se incalzeste usor si vom avea intre 5 si 13 grade.

In Bucuresti, maine, desi temperatura aerului va fi in scadere fata de azi, vremea se va mentine calda: maxima se va situa in jurul valorii de 9 grade. Vor aparea cativa nori, se inteteste vantul, iar dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata. Sambata: atmosfera schimbatoare, nori multi si un vant destul de activ. Temperatura maxima va fi de 8-9 grade. Duminica vremea se va incalzi din nou. Asteptam innorari temporare, iar temperatura maxima va ajunge la 12 grade.

In zona de munte, la noapte asteptam un pic de ploaie in zona Apusenilor. Maine vremea va fi inchisa. In Carpatii Orientali poate aparea lapovita. Vantul va sufla mai tare pe creste, iar pe vai si in depresiuni va fi ceata. Valorile termice vor continua sa scada usor. Sambata, cerul va avea innorari temporare in masivele sudice si va fi mai mult noros in rest. In nordul Carpatilor Orientali vor mai fi precipitatii slabe, mixte. Temperaturile continua sa scada usor. Duminica, mai apar nori de lapovita in nordul Orientalilor, dar in celelalte masive reapare soarele. Vantul va continua sa sufle mai tare pe creste, iar termometrele vor inregistra o noua incalzire.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO