Vijeliile au cuprins țara, după valul de căldură. Bilanțul prăpădului
Poduri rupte, copaci smulși din rădăcină şi case inundate. Este bilanțul a doar câteva ore de furtună.
În județul Neamț a fost cel mai rău. Acolo, un bătrân a murit lovit de trăsnet iar mai mulţi oameni au fost evacuați cu bărcile. Vremea rămâne instabilă și în următoarele ore.
Alegeri 2024
22:56
Presa internațională după ce CCR a decis renumărarea voturilor: Haos în România. Autoritățile, în „ofensivă totală”
22:42
Analist militar: „Instituţiile din CSAT ar fi trebuit să corecteze în timp real fenomenele semnalate privind alegerile”
22:39
George Simion acuză „o lovitură de stat”. „Un sistem dictatorial refuză să facă tranziţia democratică a puterii"
22:11
Noi manifestații pașnice împotriva lui Georgescu. Câți oameni au ieșit în stradă în marile orașe. "Îmi e frică în ţara mea”
Scene dramatice s-au derulat în județul Neamț. O femeie de 73 de ani din Bodești a fost luată cu barca din casa înconjurată de ape. Tot acolo, vântul a bătut atât de tare încât a smuls câțiva copaci. Arborii s-au prăbușit peste o curte. În total, rafalele puternice au pus la pământ peste 200 de arbori iar apa a năvălit în sute de curți. Nu mai puțin de șase coduri roșii de vreme extremă au fost emise pentru această zonă, în doar câteva ore. Pe lângă pagubele materiale însemnate, au fost și victime. Un bătrân s-a prăpădit lovit de trăsnet.
În alte zone a plouat cu gheaţă. În comuna Izvoare, din Dolj, s-a aşternut un adevărat covor de grindină. Stratul depus pe străzi şi în grădini depăşeşte 3 centimetri.
Și la Sângeorz, în Bistrița-Năsăud, a fost cod roșu de vijelii. Grindina cât oul a făcut prăpăd.
La fel s-a întâmplat și în Baia Mare. A plouat puternic și în Băcești, județul Vaslui. Un pârâu din zonă s-a umflat și a ajuns pe drum și în grădini.
„A fost apa mare, de juma de metru” spune o femeie din zonă.
Din cauza unui fulger, la Câmpina, în județul Prahova, acoperișul unui bloc de patru etaje a luat foc în toiul furtunii. 6 echipaje de pompieri au intervenit de urgenţă, iar 25 de oameni de la etajele superioare au fost nevoiţi să își părăsească locuințele în grabă. Clădirea nu avea paratrăsnet, totuși, potrivit reprezentanților ISU, doar imobilele care au mai mult de 28 de metri înălțime sunt obligate să aibă, adică cele de peste 8 etaje.
Oameni din mai toate colțurile țării au surprins fulgere spectaculoase. Rețele de socializare s-au umplut de fotografii și filmulețe.
Până vineri dimineață, vremea rămâne instabilă în mai bine de jumătate de țară, unde sunt în vigoare două coduri, unul galben altul portocaliu.