VIDEO. Trei migranţi au încercat să-i jefuiască pe călătorii unui tren pe ruta Timișoara - Baia Mare

Ultima actualizare: 30-01-2020 12:06
Migranti
presasm.ro

Pasagerii unui tren care circula pe ruta Timișoara - Baia Mare au fost terorizați de un grup de migranți, care fuseseră urcați în vagon de Poliția de Fontieră, pentru a îi trimite la un azil din județul Maramureș, relatează presasm.ro.

În timpul călătoriei, ce a avut loc sâmbătă seară, cei trei migranți au făcut scandal și au încercat să îi jefuiască pe călători. Controlorii au văzut la timp ce se întâmplă și au reușit să recupereze protofelul furat de migranți de la o femeie.

Însă migranții nu s-au oprit și au încercat să fure chiar și din geanta controlorului, pe care l-ar fi și amenințat.

”Pur și simplu se plimbau printre noi, parcă erau la supermarket în fața rafturilor și nu știau ce să aleagă, eram ca și o marfă pe raft pentru ei, așa încercau pe toată lumea să vadă de la cine pot fura. Noroc cu controlorii că nu i-au scăpat din ochi o clipă și s-au făcut scut între ei și pasageri, ca să nu fure imigranții bunurile pasagerilor”, a explicat un martor pentru obiectiv-sm.ro.

De abia în municipiul Carei au intervenit mai multe echipaje de Poliție și Poliție de Frontieră, care i-au preluat pe cei trei scandalagii.

“În data de 11.01.2020, în jurul orei 16.45, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai poliţiştii de frontieră aflaţi în misiune pe comunicaţia Valea lui Mihai – Satu Mare au observat în apropierea unui magazin de la intrarea în localitate trei cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Colegii mei au efectuat verificări pentru a le stabili identitatea, în urma cărora au constatat că persoanele în cauză sunt cetăţeni libieni în vârstă de 16 şi 17 ani, posesori ai unor documente temporare emise de autorităţile române pentru solicitanţii de azil”, a transmis comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, potrivit ebihoreanul.ro.

Potrivit acesteia, poliţiştii bihoreni au mai aflat că migranții “figurează ca fiind înregistraţi la Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Şomcuta Mare, jud. Maramureş”.

”Având în vedere că persoanele nu îşi justificau prezenţa în localitate, au fost scoase din zonă şi îndrumate spre centrul regional de cazare, fiind urcate în trenul care avea ca destinaţia Baia Mare. Facem precizarea ca persoanele respective nu necesitau escortă, întrucât acestea beneficiau de regim deschis şi nu aveau limitat dreptul de a se deplasa liber pe teritoriul ţării”, a transmis reprezentanta ITPF Oradea.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO