Vicepresedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Tiberiu Balint, cercetat pentru fapte de coruptie, a demisionat

Ultima actualizare: 11-12-2014 07:15
DNA

Vicepresedintele CJ Hunedoara Tiberiu Balint, cercetat sub control judiciar pentru luare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la spalare de bani, a demisionat din functie pentru "a-si putea dovedi nevinovatia".

Intr-un comunicat transmis luni, vicepresedintele Consiliului Judetean Hunedoara Tiberiu Balint spune ca si-a depus demisia din functia de vicepresedintele al CJ si din Consiliul Judetean Hunedoara, incepand cu data de 11 decembrie, transmite corespondentul Mediafax.

"In urma evenimentelor neplacute in care am fost implicat in cursul ultimelor zile si pentru a-mi dovedi nevinovatia fara a exista suspiciunea ca pot influenta in mod negativ ancheta care este in curs de desfasurare, am decis ca incepand cu 11 decembrie 2014 sa demisionez din functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, cat si din functia de consilier judetean ales. (…) Mi-am depus demisia din acest functii la registratura Consiliului Judetean Hunedoara", arata Tiberiu Balint.

Tiberiu Balint a fost retinut pentru fapte de coruptie, in 3 decembrie, alaturi de presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Molot, ginerele lui Molot, Roberto Patrik Venter, si oamenii de afaceri Vasile Axinte si Pup Emanoil Milica.

A doua zi, Tribunalul Alba a decizia ca acestia sa fie cercetati sub control judiciar pana in 15 februarie, insa decizia nu este definitiva.

Potrivi unui comunicat al DNA, Tiberiu Balint este suspectat de luare de mita, in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (patru acte materiale) și spalare de bani, in forma instigarii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO