Adelina, vicecampioana nationala la lupte libere, sprijinita de cei care i-au vazut povestea la TV

Ultima actualizare: 13-12-2013 07:02

Adelina Duduiala, vicecampioana nationala la lupte libere, a aratat ca poate sa lupte cu lumea intreaga pentru copilul ei. Multi i-au sarit in ajutor, dupa ce i-au vazut povestea la Stirile ProTV.

Sportiva, care a ramas gravida la 16 ani si a fost gonita de familie, va fi sprijinita financiar de o fundatie care ii va plati chiria pentru apartament.

Alti oameni de bine s-au angajat sa o sprijine cu cateva sute de lei pe luna sau cu jucarii si hainute, cel putin pana cand fetita va merge la gradinita.

"Stii ca ai obligatie fata de club, nu? Altii fac cate doua antrenamente pe zi, nu numai unul! Eu inteleg ca e greu, dar trebuie sa le faci pe toate."

Oamenii au inteles ca Adelina chiar e un exemplu. Putini ar putea sa fie, in 24 de ore, si campioana la lupte, si studenta, si mama.

Avea deja o medalie de argint nationala cand, la 16 ani, a ramas gravida. Tatal a alungat-o, iar adolescenta a nascut-o singura pe Nicoleta. S-a refugiat cu bebelusul intr-un centru maternal, apoi si-a gasit o locuinta cu chirie.

"La o luna de zile mi-am reluat antrenamentele, am vazut ca ma pot descurca si cu scoala, si cu copil si cu antrenamente si am zis gata, asa voi merge mai departe", spune Adelina.

In ziua in care Adelina si-a spus povestea, ea a aflat ca prietena cu care impartea apartamentul s-a hotarat sa plece. Indemnizatia de sportiv nu i-ar fi ajuns de chirie.

"N-o sa am posibilitati sa ma descurc. O sa fiu nevoita sa pierd totul ca sa pot sa imi cresc copilul", a spus tanara.

Dupa reportaj, fundatia "Hope and Homes for Children" a inceput deja un program de sprijin pe termen nelimitat.

"S-a platit chiria locuintei, bugetul alocat de noi va fi de 700 Ron/ luna. Din ianuarie vom face lobby la nivelul autoritatilor locale din Targu Jiu pentru a obtine o locuinta sociala. Am stabilit cum tinem legatura si care sunt prioritatile", a declarat un reprezentant al fundatiei.

Primaria locala promite ca o garsoniera sociala va fi disponibila din martie.

Mai multi oameni de bine, care vor sa ramana anonimi, i-au promis un ajutor lunar.

"200 de lei pe luna, cat pot eu, 6 luni, un an, cat ma tine sanatatea. Daca eu am fost ajutat, vreau si eu sa ajut."

Orice adolescenta in dificultate trebuie sa stie ca in fiecare judet exista un centru maternal unde va fi gazduita gratuit 6 luni. Apoi, printr-un program de preventie a abandonului i se va cauta un loc de munca.

Fara sa fie campioana la lupte, orice tanara mama se poate mandri apoi cu un trofeu care nu se pastreaza, ci se cuprinde in brate.

Consuma produse 100% romanesti si ajuta micile business-uri sa creasca! Vezi aici oferta din Saptamana Romaneasca ---> saptamanaromaneasca.stirileprotv.ro/producatori.php

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO