Viața profesoarei Nicoleta Andrei, dată peste cap după Simfonia Lalelelor. ”Nu am făcut nimic rău”

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 04 Mai 2018 19:27
Categorie: Actualitate

"Simfonia lalelelor", organizată în urmă cu două săptămâni în Piteşti, a declanşat un val de anchete.

Mai mulţi oameni au depus plângeri, revoltaţi de felul în care o fetiţă de 3 ani a fost pusă de o profesoară să stea în cap în fața Vioricăi Dăncilă și a altor 2 miniştri. Protecţia Copilului, Inspectoratul Şcolar şi Poliţia verifică dacă antrenoarea a greşit. Cazul a intrat şi în atenţia ''Avocatului Poporului''.

Momentul cu fetiţa de 3 ani care s-a aşezat în cap, direct pe asfalt, în fata şefei Guvernului a fost pregătit de profesoara Nicoleta Andrei de la Clubul Olympic Gym din Argeş. Cea mică ar fi trebuit iniţial să facă o rostogolire, dar la îndemnul antrenoarei, exerciţiul a suferit modificări.

Şefa de la Interne, Carmen Dan, şi responsabila de la Mediu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, au aplaudat-o îndelung, iar Viorica Vasilica Dăncilă i-a dăruit un buchet de flori.

Imaginile însă i-au revoltat pe mulţi. La Protecţia Copilului s-au strâns peste 60 de plângeri, iar cei de acolo au declanşat o anchetă. Cazul a intrat şi în atenţia Inspectorarului Şcolar.

Adrian Macovei, director DGASPC: "Antrenoarea minorei ne-a asigurat că există acordul părinţilor pentru exerciţiul din cadrul evenimentului. Am solicitat Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică un punct de vedere. Dacă nu cumva a pus în pericol integritatea minorei."

Mihaela Crișan, inspector general adjunct ISJ Argeș: "Doamna este instructor de fitness şi gimanstică aerobică la un club sportiv privat Personal, nu am fost de acord cu acţiunea dânsei, mi s-a părut că a pus în pericol integritatea fizică a copilului. Dacă doamna ar fi făcut parte din sistemul educaţional, probabil ar fi primit o sancţiune."

Între timp, 30 de oameni au depus plângeri la poliţie prin care cer să fie verificat modul în care a fost organizat evenimentul. Cei din Primăriei spun că totul s-a făcut pe bază de voluntariat.

Subcomisar Mădălin Zamfir, purtător de cuvânt IPJ Argeș: "În funcţie de rezultatele cercetării, poliţiştii se vor pronunţa despre încadrarea faptei şi despre măsurile care se impun a fi luate."

Ana Stancu, purtător de cuvânt Primăria Pitești: "Regretabil, ce să spunem? Nu ne-am fi gândit că va avea loc o astfel de etapă, lucrul acesta. Mă gândesc că a fost creat, optat, nu ştiu, de antrenorul, de profesorul care a venit cu ei acolo. Într-adevăr, regretabil."

Profesoara Nicoleta Andrei consideră că nu a greşit cu nimic.

Nicoleta Andrei: "Fetiţa trebuia să facă o rostogolire pe faţă. Dar îi trebuia încurajarea mea, pentru că este mică. N-a fost pusă să stea în cap, a trebuit să facă o rostogolire, pe care o îndrăgeşte, de altfel, fetiţa. Nu am făcut nimic rău, dar nimic rău. Niciun moment integritatea copilului nu a fost pusă în pericol."

Cazul este anchetat şi de Avocatul Poporului.

Antrenoarea care a pus o fetiță de stea în cap la Pitești, cercetată de Poliție și Protecția Copilului
Antrenoarea care a pus o fetiță de stea în cap la Pitești, cercetată de Poliție și Protecția Copilului
VIDEO PROTVPLUS.RO
captura a politiei de frontiera
Droguri, ţigări şi arme, găsite într-o casă din Constanţa. Cine sunt proprietarii
Jandarmi chemaţi în București pentru capturarea unei "fiare". Ce era de fapt
Campion K1, prins când îi vindea droguri unui poliţist sub acoperire, în Oradea
Staţii de încărcare pentru maşini electrice, în Capitală. De ce NU sunt gratis, ca în Cluj
Autostrada urbană, inaugurată. "Vigilenţi fiind, am descoperit că lipsesc indicatoare"
Fermierii, învăţaţi să facă marketing. Ce slogan au inventat pentru mierea de Teleorman
gripa
Leacurile băbești prin care românii se feresc de gripă. Vaccinul, ignorat de mulți
Cod Portocaliu de ninsori şi viscol. 11.000 de forțe de ordine mobilizate
Acuzații de malpraxis. Pacient plimbat între spitale până când nu a mai putut fi salvat
Motivul pentru care timișorenii au pregătit un sendviș de 101 metri lungime
Bătrân bolnav, bătut de 3 indivizi, care voiau să îl jefuiască
Hoții au furat seiful dintr-o casă de pariuri. Câți bani se aflau în el