Verii interlopului Emi Pian, dați în urmărire națională. Ce i-au făcut manelistului Florin Salam

Ultima actualizare: 16-08-2020 11:03
Principalul suspect în cazul morții lui Emi Pian, scos din spital și audiat. Ce le-a spus polițiștilor
Pro TV

Doi membri ai clanului Duduianu, veri ai interlopului Emi Pian, ucis săptămâna trecută, în urma unui conflict spontan, sunt dați în urmărire de către Poliția Capitalei, pe numele lor fiind emise mandate de arestare preventivă în lipsă.

Potrivit unui comunicat, pe numele lui Ștefan Duduianu și Florin Duduianu au fost emise mandate de arestare preventivă în lipsă, într-un dosar de tâlhărie și șantaj instrumentat de Serviciul Grupuri Infracționale Violente din Poliția Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă judecătoria Sectorului 1.

"La data de 14 august 2020, Judecătoria Sectorului 1 București a emis mandate de arestare preventivă, în lipsă, față de doi bărbați, membri ai unui grup infracțional, pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie și șantaj. Cei doi au fost dați în urmărire, fiind demarate demersurile legale pentru solicitarea mandatelor europene de arestare. Vă reamintim că, în această cauză, față de alte 11 persoane au fost dispuse măsuri preventive, 6 persoane fiind arestate preventiv, iar alte fiind cercetate 5 sub control judiciar", informează Poliția Capitalei.

Cele 11 persoane au fost reținute, la data de 21 iulie 2020, când peste 100 de polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, cu sprijin al Inspectoratului General al Poliției Române, au efectuat 11 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Ilfov și Teleorman, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor infracțiunilor de tâlhărie și șantaj.

Florin Salam și Nicolae Guță, șantajați de clanul Duduianu

 

Este vorba despre dosarul penal în care mai mulți membri ai temutului clan Duduianu sunt acuzați că ar fi tâlhărit cântăreți de manele.

„În perioada octombrie 2017 - iulie 2020, suspecții, cunoscuți în spațiul social având ca preocupare săvârșirea de fapte cu violență, profitând de autoritatea conferită de apartenența la o anumită familie, prin amenințare cu acte de violență au determinat sau au încercat să determine, persoanele vătămate, interpreți de muzică de petrecere, să le remită sume importante de bani, de până la 100.000 euro, sau să le presteze servicii artistice în mod gratuit la mai multe evenimente”, se arata într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, referiotor la acest caz.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, cei doi maneliști care ar fi depus plângere sunt Florin Salam și Nicolae Guță.

Aceștia s-ar fi plâns că ar fi fost invitați la diferite petreceri organizate de cei din clanul Duduienilor, iar acolo banii pe care i-ar fi câștigat de la cei cărora erau puși să le cânte piesele preferate le erau luați cu forța.

În alte cazuri, erau puși să cânte fără să fie plătiți, fiind șantajați.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO