Un șofer inconștient a scos o mașină de pe șosea, ca să depășească. Poliția nu poate face nimic

Ultima actualizare: 25-11-2020 18:48

Un incident în trafic, surprins cu o cameră de bord, a aprins spiritele în Arad. Imaginile arată cum un şofer inconştient face o depăşire periculoasă, punându-i în pericol pe cei aflaţi pe contrasens.

Filmarea a fost distribuită pe reţelele sociale de sute de ulitlizatori, iar cel care a filmat a făcut şi o sesizare la Poliţie. Revoltător este însă că autorităţile au transmis că nu pot face nimic. Explicaţia este halucinantă: camera care a înregistrat totul nu este omologată.

În imagini se observă autoturismul respectiv, care se angajează într-o depăşire ilegală şi fără să se asigure. Trece de linia dubla continuă, ca să depăşească un TIR şi ajunge pe contrasens, unde aproape loveşte o maşină care circula regulamentar. Şoferul acesteia trage de volan, ca să evite un accident şi puţin lipseşte să nu iasă din decor.

Gabriel Pleşa, reclamant: "Ăsta îi scopul... nu de a-l pedepsi, ci de a da un mesaj teribiliştilor din trafic."

Inspectoratul de Poliţie Arad a transmis, printr-un răspuns scris adresat reclamantului, că se pot constata contravenţiile de pe drumurile publice doar direct, de către agentul constatator, sau cu mijloace tehnice certificate şi omologate.

În document se precizează totuşi că şoferul respectiv a fost identificat şi chemat la sediu, unde i s-au pus în vedere prevederile legale pe care trebuie să le respecte în trafic.

Gabriel Pleşa, reclamant: "Cum l-au chemat la sediu dacă nu e valabil ce am filmat eu? Adică să îi explice, au putut să îl cheme la sediu. Omul a recunoscut mi-a recunoscut şi mie că a greşit. Dar să îi aplice o măsură pentru a da un semnal celorlalţi, nu au putut."

Nemulţumit de răspunsul primit, bărbatul spune că va face sesizări şi la Ministerul de Interne.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO