Un procuror acuzat de luare de mita lupta cu DNA. Magistratul e acuzat ca a cerut peste un sfert de milion de euro

03-03-2017 09:30

Procurorul din Parchetul General, acuzat ca ar fi luat mita de la un om de afaceri ca sa ii aranjeze dosarul in care il cerceta, contesta masura controlului judiciar care i-a impus, printre altele, interdictia de a mai face anchete.

Catalin Ceort trebuie sa ii convinga pe judecatorii instantei supreme ca este nevinovat, dupa cum sustine. Procurorul de la Sectia de Urmarire Penala a Parchetului General a fost pus pe 22 februarie sub control judiciar pentru 60 de zile de catre procurorii DNA.

Ceort i-ar fi cerut lui Vlad Cosma, fiul fostului baron de Prahova Mircea Cosma ,prin intermediul unui avocat, 260.000 de euro pentru a-l ajuta intr-un dosar penal aflat in instrumentarea magistratului. Procurorii DNA l-au prins in flagrant in decembrie pe avocatul Victor Ignat, in timp ce primea de la omul de afaceri suma de 30.000 de euro.

Catalin Ceort ar fi pretins spaga ca sa il scape pe Cosma de dosarul in care era cercetat pentru evaziune fiscala si spalare de bani. Insa procurorul - caruia i s-a interzis categoric sa mai faca anchete pana la finalizarea dosarului sau de coruptie, sustine ca este nevinovat. Ba chiar spune ca in realitate, intermediarul spagii prins in flagrant in decembrie ar fi cerut bani de la Cozma, folosindu-se de numele sau, pentru ca erau prieteni de familie.


VIDEO PROTVPLUS.RO