Bomba gasita pe santierul unui mall din Galati a fost ridicata de pirotehnisti

Ultima actualizare: 25-08-2013 07:04
Bomba gasita pe santierul unui mall din Galati a f...
Un obuz de 100 de kilograme, gasit in mijlocul Gal...

S-a dat alarma la Galati: in centrul orasului a fost gasita o bomba de 100 de kilograme, cel mai probabil din Al Doilea Razboi Mondial.

Pentru ca avea trei focoase active si se afla la cativa metri adancime, specialistii au decis initial ca proiectilul sa fie detonat, la fata locului. Evacuarea populatiei pe o raza de un kilometru distanta si inchiderea catorva strazi circulate intens au creat probleme la ore de varf.

In cele din urma, obuzul a fost ridicat si detonat intr-un poligon.

In imediata apropiere a santierului se afla un bulevard intens circulat si un cartier de case, iar locuitorii de aici au fost evacuati de urgenta, pe o raza de 1 kilometru.

Intre timp, in zona unde a fost descoperita bomba, a sosit un echipaj de pirotehnisti de la Ciolpani, care a analizat proiectilul- se pare, de fabricatie ruseasca. In anii '40, aici se afla un aerodrom militar.

In cele din urma, specialistii de la Bucuresti au luat decizia ca proiectilul sa fie mutat, in conditii de siguranta, intr-un poligon aflat la 15 km de oras, unde sa fie detonat.

In zona unde a fost descoperita bomba se afla si patinoarul artificial, unde maine este programat meciul de box al lui Cristian "Hammer" Ciocan, impotriva norvegianului Leif Larsen. Romanul isi pune in joc centura de campion european la categoria grea, iar meciul va fi transmis la ora 23:00, in direct la protv si pe voyo.ro.

 

Citeste si:

Pacaliti de propria slabiciune. Nici macar aurul nu mai poate salva tara dependenta de metalul pretios

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO