Un copil de 10 ani din județul Alba, agresat sexual de un vecin care îl ademenise într-un șopron

Ultima actualizare: 23-09-2021 17:23

Un băiețel de 10 din județul Alba a fost ademenit de un vecin de 46 de ani care l-a agresat sexual.

Deși bunica și-a dat seama că nepotul a fost maltratat, nu a sunat imediat la 112. S-a plâns însă unor vecini despre chinurile prin care a trecut copilul și aceștia au anunțat poliția. Pe baza semnalmentelor, individul a fost prins într-o altă localitate, unde încerca să se ascundă și este arestat pentru 30 de zile.

Suspectul de 46 de ani a mers în curtea bunicilor copilului și l-a chemat pe băiețel într-un șopron, ferit de ochii lumii. Acolo, cel mic a fost agresat sexual. Bunica a fost prima care și-a dat seama de nenorocire.

Femeie: ”Foarte grav aici, între atâția copii, a făcut un lucru nesuportabil. Sunt vecini, mergea acolo, la ei.”

Localnicii spun că individul nu era căsătorit, nu avea copii și lucra cu ziua prin sat. Locuia chiar lângă bunicii copilului și deseori mergea în curtea lor pentru a-i ajuta la treabă.

Femeie: ”Din spusele bunicii știu că l-a adus poliția în curte și l-a întrebat în care șopru, în ce șopru s-a întâmplat. Destul de grav, pentru că fiecare avem copii și nu e ceva normal.”

Și cei de la Direcția pentru Protecția Copilului desfășoară propria anchetă în acest caz, iar copilul a început un program de consiliere pentru a trece peste trauma suferită.

Valentin Fracea, director DGASPC Alba: ”În paralel mai avem și o investigație a noastră cu privire la responsabilitățile părintești dacă se impune să luăm și alte măsuri.”

Polițiștii din Alba l-au prins pe suspect la zeci de kilometri distanță și magistrații au aprobat arestarea lui.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO