Sărmăluțe în formă de croissant pentru Macron. Un chef din România se află în ”echipa de gătit” a summit-ului din R. Moldova
Un chef din România, Alex Petricean, se află în echipa de la Castelul Mimi din Republica Moldova, care a pregătit bucate speciale pentru cei aproape 50 de lideri din Europa care participă la summit-ul Comunităţii Politice Europene.
Organizatorii au precizat că meniul care va fi servit oaspeţilor europeni a fost testat de critici culinari profesionişti.
"Cu o experienţă vastă de muncă şi implicare în evenimente internaţionale din ţări precum Danemarca şi România, cheful Alex Petricean a făcut echipă cu Vadim Surachii, bucătarul şef de la Castel Mimi – un cunoscător desăvârşit al tradiţiilor culinare locale. Inspiraţia lor au transmis-o şi zecilor de colegi, alături de care muncesc cot la cot pentru a-i servi pe oaspeţi cu bucate delicioase", se arată într-o declaraţie a organizatorilor, citată de NewsMaker și preluată de News.ro.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Vadim Surachii, bucătar şef la Castel Mimi, a declarat că "meniul a fost elaborat acum o lună şi jumătate".
"În procesul elaborării am avut degustări, am schimbat, am adăugat, în funcţie de persoane şi preferinţele fiecăruia. (…) Este ceva nou pentru noi şi pentru colegii din România, lucrăm ca două popoare care au acelaşi grai", a menţionat bucătarul şef.
Alex Petricean, chef din România, a spus că prin meniul abordat se va încerca ca oaspeţilor să li se povestească "despre ce se întâmplă în Republica Moldova şi România, din punct de vedere gustativ, pentru că suntem fraţi şi avem atât de multe obiceiuri în comun".
"De exemplu, ca să dăm mai multă valoare sărmăluţei, o vom face în forma unui croissant. Pe partea de garnitură vom avea morcov şi ţelină, care vor avea forma Coloanei infinitului a lui Constantin Brâncuşi. Este un preparat pe care în fiecare an încercăm să-l gătim în momentul comemorării lui Brâncuşi şi ne-am gândit că va fi un moment frumos să-l expunem în faţa unor oameni atât de importanţi", a declarat Petricean.
Discuții la nivel înalt la Castelul Mimi
Liderii europeni vor purta toate discuţiile sensibile la Castel Mimi,.
Monumentul istoric din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, se regăseşte în topul celor mai frumoase 15 vinării din lume, iar interesul sporit din partea turiştilor a contribuit la includerea acestei crame în topul Wine Travel Award cu titlul de „carte de vizită a Moldovei”.
Vedeți mai multe imagini în GALERIA FOTO de mai sus!
Pentru summit s-au făcut o serie de reamenajări, instruiri ale personalului, precum şi perfecţionarea abilităţilor bucătarilor şi somelierilor. A fost acordată o atenţie sporită decorului şi amenajărilor care să pună în valoarea eleganţa Castelului Mimi, povestind astfel oaspeţilor despre simbioza dintre tradiţie şi modernitate care se regăseşte în Moldova.
O comisie specială formată din experţi în vinuri din Uniunea Europeană şi Republica Moldova a fost desemnată să selecteze cele mai renumite vinuri de la Castel Mimi.
Acestea includ vinuri celebre din gama Governor, precum şi faimosul Roşu de Bulboaca. De asemenea, au fost incluse şi vinuri din linia clasică, cum ar fi Sânzienele, pentru a oferi oaspeţilor o experienţă diversă şi autentică.
Sursa: News.ro
Etichete: Maia Sandu, Republica Moldova, Chisinau, mancare, summit, bucatarie, chef,
Dată publicare:
01-06-2023 11:40