Un camionagiu a declarat la vamă că are coji de seminţe în TIR. Ce ascundea

Dată publicare: 20-12-2018 11:45
Dată actualizare: 20-12-2018 12:13


Descoperire neaşteptată într-un TIR care încerca să iasă din România pe la Nădlac. 

Şaisprezece cetăţeni străini, dintre care doi sunt copii, care încercau să iasă ilegal din România prin punctul de trecere a frontierei Nădlac II-Csanadpalota, judeţul Arad, au fost depistaţi în cursul nopţii ascunşi în remorca unui camion TIR înmatriculat în Germania şi condus de un şofer turc de 30 de ani, a informat, joi, ITPF Oradea.

Cei 16 sunt cetăţeni sirieni, irakieni şi turci, cu toţii solicitanţi de azil în România, iar şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, coji de seminţe de floarea soarelui, cu destinaţia Germania.

"În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră arădeni au procedat la efectuarea controlului fizic al mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperite ascunse, în interiorul remorcii autovehiculului, în spatele paleţilor cu marfă, şaisprezece persoane, dintre care paisprezece bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 35, şi doi minori în vârstă de 14 şi 16 ani", se arată în comunicatul ITPF Oradea, remis AGERPRES.

Ca urmare a celor constatate, şoferul autotrenului este cercetat de poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, iar cei 16 cetăţeni străini pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

La finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun în acest caz, a mai precizat IPTF Oradea.


VIDEO PROTVPLUS.RO