Un bărbat din Teleorman a descoperit două proiectile explozive în curte. Cum a dat de ele

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
proiectile
ISU Teleorman

Un bărbat de 67 de ani din localitatea teleormăneană Traian a găsit, vineri, două proiectile explozive în curte sa.

Bărbatul a descoperit muniția în timp ce făcea curat în gospodăria sa, se arată într-un comunicat al ISU Teleorman, remis AGERPRES.

Cele două proiectile proveneau din Al Doilea Război Mondial, iar la unul dintre ele focosul era funcţional.

''Tudor I., de 67 de ani, din localitatea Traian, în timp ce făcea curăţenie în gospodăria sa, a descoperit două elemente de muniţie neexplodate, pe care le-a recunoscut imediat ca fiind proiectile explozive. Fără să se piardă cu cumpătul, acesta a anunţat de îndată poliţia din localitate, luând şi măsuri de izolare a zonei respective până la sosirea autorităţilor (...). Pirotehnicienii, după efectuarea cercetării zonei în care au fost găsite cele două proiectile, asigurându-se că nu mai sunt şi alte elemente de muniţie, au procedat la identificarea celor două proiectile, unul fiind de calibrul 122 mm, iar celălalt de 76 mm (cu focosul funcţional), ambele din Al Doilea Război Mondial'', se arată în comunicatul ISU Teleorman.

Proiectilele au fost ridicate, transportate şi depozitate în vederea distrugerii ulterioare, împreună cu alte elemente de muniţie ridicate de către pirotehnicienii teleormăneni în cursul anului trecut.

ISU Teleorman le aminteşte celor care descoperă elemente de muniţie neexplodată că, pentru prevenirea accidentelor cauzate de acestea, se interzic următoarele: atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte; ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe; comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase; lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă; introducerea muniţiilor în foc.

Persoanele care descoperă întâmplător elemente de muniţie neexplodată trebuie să anunţe imediat organele de poliţie sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO