Un bărbat din Rădăuţi a primit 225 de ani de închisoare. Faptele de care e acuzat

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
ovidiu rusu
Monitorul de Suceava

Un bărbat din judeţul Suceava a primit o pedeapsă record, la care riscă să se adauge şi alte condamnări din dosare încă nefinalizate.

Potrivit Monitorul de Suceava, Ovidiu Rusu, un bărbat din Rădăuţi, a primit o sentinţă uluitoare la Curtea de Apel Suceava: „Contopeşte pedeapsa mai sus menţionată cu pedepsele aplicate pentru infracţiunile constatate prin sentinţa apelată ca fiind concurente cu infracţiunea prezentă şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 10 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite de 225 ani, 272 luni şi 1395 zile închisoare, respectiv 93 ani, 10 luni şi 5 zile închisoare. În temeiul disp. art. 39 alin. 2 Cod penal rap. la art. 60 Cod penal, inculpatul Rusu Ovidiu va executa o pedeapsă principală rezultantă de 30 (treizeci) ani închisoare”.

Omul nu va sta însă 225 de ani după gratii, ci doar 30. El a primit această pedeapsă pentru că s-a dat drept procuror sau judecător pentru a înşela diferite persoane cărora le promite că le rezolvă dosarele în justiţie contra unor sume de bani. Şi-a făcut inclusiv ştampile false cu Preşedinţia României, Senatul, Camera Deputaţilor, sau Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Multe dintre fapte erau comise din spatele gratiilor, unde a ajuns acum câţiva ani.

Bărbatul a declarat pentru Monitorul de Suceava că a strâns aproape 800.000 de euro din aceste escrocherii şi alţi peste 200.000 din bani daţi cu camătă. Nu se ştie când se va bucura de averea strânsă, dat fiind că are deja 39 de ani iar la cele trei decenii de închisoare pe care le are de ispăşit riscă să se adauge noi pedepse din dosare care încă nu au fost finalizate.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO