Un bărbat din Oradea, arestat după ce s-a descoperit că şi-ar fi abuzat sexual una dintre fetiţe timp de 5 ani

Ultima actualizare: 31-08-2021 17:25

Un bărbat de 47 de ani din Oradea, tatăl a 5 copii, este arestat pentru fapte oribile: timp de aproape 5 ani şi-ar fi abuzat sexual una dintre fetiţe.

Calvarul copilei ar fi început pe când avea doar 11 ani. Abia după ce victima a avut curajul să îi facă mărturisiri unei vecine întreaga poveste a ieşit la iveală, iar poliţia şi protecţia copilului au intervenit.

Bărbatul îşi creştea singur cei 5 copii acum cu vârste între 8 şi 17 ani şi chiar era preţuit în comunitate pentru că avea grijă de ei.

Fusese căsătorit de două ori. Prima soţie, mama celor 3 copii mai mari, a murit în urmă cu mai mulţi ani. Iar cea de-a doua nevastă l-a părăsit.

Nimeni nu ştia însă ce se petrece în casa familiei. Acum câteva zile, fata de 16 ani, de obicei foarte retrasă, a izbucnit în plâns şi i s-a destăinuit unei vecine. Şocată de dezvăluirile abuzurilor sexuale, femeia a anunţat poliţia.

Reporter: ”Era supărată, era tristă, ce era cu ea?

Vecină: ”Nuu, zici că era pe altă lume. Tot timpul se uită la cer, de câte ori o vedeam. Ţin minte că, odată, am văzut-o stând acolo, pe scări, stând, şi plângea. Dar nu vorbea cu mine. Am înţeles că o vorbit cu cineva şi persoana respectivă o denunţat".

Ştefan Goția - purtător de cuvânt DGASPC Bihor: "Personalul nostru de specialitate a mers, a investigat cazul şi, din păcate, există confirmarea acestui abuz. Drept şi prin urmare, s-a luat măsura de separare a copilului faţă de agresor”.

Cei de la Protecţia Copilului au preluat de urgenţă copila şi au dus-o într-un centru social, apoi au sesizat poliţia şi procuratură.

Anchetatorii spun că ororile s-au petrecut timp de aproape 5 ani, şi fetiţa ar fi fost abuzată prima oară pe când avea 11 ani.

Cei care îl cunosc pe suspect sunt şocaţi de toate aceste acuzaţii, mai ales că individul obişnuia să spună că şi-a sacrificat viaţa pentru copiii lui.

Costi Cimbala, fost coleg de serviciu: "Le făcea de mâncare, îi spăla, îi ducea la şcoală. Şi a fost un coleg foarte bun. Am rămas şocaţi când am auzit despre el."

Psihologii spun că pot apărea astfel de comportamente deviante, chiar şi în cazul celor care, aparent, au o purtare ireproşabilă.

Ioana Bugle – psiholog: "Aici e vorba de un control al impulsurilor sexuale şi o lipsă de control a acestora. Poate consideră că e dreptul lui ca această satisfacţie să o obţină în relaţie cu propria lui fiică, de teamă că, o altă femeie, poate, dacă ar exista, în viaţa lui, să nu-l părăsească".

Adolescenta este consiliată de psihologi şi ajutată să depăşească traumele suferite.

Tatăl ei este acuzat de viol în formă continuată, iar dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 12 ani de închisoare.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO