Un autocar în care se aflau 16 persoane s-a răsturnat în județul Caraș-Severin. A fost activat Planul Roșu

11-02-2021 16:51


autocar

UPDATE În urma evenimentului au fost transportate la spital 6 persoane, rănite ușor. La ora 16:50 a fost dezactivat Planul Roșu de Intervenție.

Accidentul de autocar ce a avut loc joi pe DN57, între localităţile Lăţunaş şi Comorâşte, s-a produs, cel mai probabil , din cauză că şoferul autovehiculului ar fi pierdut controlul volanului, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Caraş-Severin.

În autobuz se aflau 17 persoane, iar şase dintre acestea au fost rănite, motiv pentru care autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie.

„Autobuzul de transport persoane circula din direcţia Timişoara către Oraviţa, iar în afara localităţii Comorâşte şoferul ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a ieşit în afara părţii carosabile. Poliţiştii s-au deplasat de urgenţă la faţa locului şi efectuează cercetarea pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul", precizează IPJ Caraş-Severin.

În urma accidentului, autobuzul s-a răsturnat pe o parte, în afara carosabilului. Şase persoane au fost transportate la cea mai apropiată unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, la locul accidentului s-a intervenit cu o autospecială pentru transport victime multiple, două ambulanţe SMURD şi trei ambulanţe din cadrul Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Totodată, în sprijinul echipajelor de prim-ajutor s-au aflat şi două maşini de stingere a incendiilor.

„Salvatorii ajunşi la locul accidentului i-au evaluat medical pe toţi cei 16 pasageri ai autocarului care s-au autoevacuat, iar şase dintre aceştia, în stare stabilă, au fost transportaţi la Compartimentul Primiri Urgenţe Oraviţa (...) în vederea evaluării medicale mai amănunţite, ceilalţi pasageri ai autocarului neavând nevoie de îngrijiri medicale", a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Caraş-Severin.

La ora 16,50, Planul Roşu de Intervenţie a fost dezactivat, mai menţionează ISU Caraş-Severin.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO