TVR a rupt contractul cu Dolce pentru Euro 2012 din cauza intarzierilor de plata

euro

Incepand de vineri, Euro 2012 va mai putea fi vazut doar la Televiziunea Romana, a anuntat directorul general interimar intr-o conferinta de presa.

Radu Calin Cristea, directorul general interimar al TVR, a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca TVR a notificat Romtelecom sa nu mai difuzeze meciuri din cadrul Euro-2012, intrucat societatea nu a respectat acordul cadru privind sublicentierea drepturilor de transmisie pe Dolce Sport.

In notificarea transmisa de Societatea Romana de Televiziune (SRTv) pe 15 iunie catre Romtelecom, societatea care detine televiziunea Dolce Sport, se spune ca acordul cadru privind sublicentierea unor drepturi media de transmisiune televizata incheiate in 8 noiembrie 2011 nu a fost respectat de catre Romtelecom.

Te uiti la TV si traiesti mult mai putin. Afla cu cati ani iti scurteaza viata privitul la televizor

In mod concret, TVR aduce la cunostinta Romtelecom ca termenele de plata prevazute au fost depasite, nefiind respectae obligatiile asumate de societate.

Citește și
Radu Calin Cristea
Radu Calin Cristea, desemnat director interimar TVR.Sergiu Nicolaescu:Ati mai lucrat in televiziune?
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Astfel, suma de 500.0000 de euro, plus TVA, scadenta la 15 aprilie 2012 a fost achitata printr-un ordin de plata din 2 mai, scadenta fiind depasita cu 17 zile. De asemenea suma de 15.000 de euro, plus TVA, scadenta la 10 iunie, nu a fost achitata pana in momentul emiterii notificarii citate.

Radu Calin Cristea a precizat ca SRTv are dreptul de a invoca exceptia de neexecutare a acordului cadru si de a interzice difuzarea competitiilor sportive ulterioare scadentei neachitate.

"Pe cale de consecinta, incepand din acest moment, va interzicem difuzarea televizata a capm eur de fotbal UEFA Euro-2012, intrucat desfasurarea acestei competitii este ulterioara depasirii scadentei",
a citit Radu Calin Cristea din notificare.

RASPUNSUL ROMTELECOM: TVR a remis factura gresita, nu are dreptul sa interzica difuzarea meciurilor Euro 2012

Romtelecom a primit de la TVR o factura gresita si a solicitat refacerea acesteia, varianta corecta fiind transmisa vineri si urmand sa fie achitata luni, precizeaza Romtelecom, afirmand ca este dispusa sa negocieze cu TVR astfel incat ambele canale sa transmita meciurile de la Euro 2012 simultan.

Romtelecom precizeaza, intr-un comunicat remis vineri seara, ca TVR nu are dreptul legal de a interzice difuzarea meciurilor de la Euro 2012 si ca isi rezerva dreptul de a folosi toate mijloacele legale pentru a-si proteja interesele in acest caz.

Romtelecom mentioneaza, ca urmare a deciziei TVR, emisa vineri, de interzicere a difuzarii meciurilor din Euro 2012, ca factura pentru suma de 550.000 Euro fara TVA, cu scadenta in 10 iunie 2012, la care se face referire in notificarea transmisa de TVR, nu a fost achitata pana in prezent deoarece factura corecta, aferenta sumei, a parvenit companiei vineri dupa-amiaza.

"Mentionam ca, anterior, TVR a trimis catre Romtelecom o factura gresita pentru suma sus-mentionata. In acest context, Romtelecom a fost nevoita sa solicite refacerea facturii, care, in forma ei corecta, a parvenit companiei abia astazi, dupa cum am mentionat mai sus. In ceea ce priveste a doua suma mentionata de TVR, cea in valoare de 500.000 euro, fara TVA, aceasta a fost achitata de Romtelecom, fara a primi niciun fel de obiectii sau nemultumiri din partea TVR. Conform contractului, TVR poate solicita doar penalitati de intarziere pentru cele 17 zile. Este important de mentionat ca aceasta suma reprezenta o plata in avans pentru transmiterea competitiilor din cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra, din luna iulie", se arata intr-un comunicat Romtelecom.

Compania considera "ca decizia TVR de a interzice difuzarea competitiilor este abuziva, respectiv de a intrerupe semnalul de transmisiune in aceeasi zi in care factura refacuta a fost transmisa si receptionata de Romtelecom".

"Astfel, Romtelecom isi rezerva dreptul de a folosi toate mijloacele legale pentru a-si proteja interesele in acest caz. Vrem sa asiguram opinia publica de bunele intentii ale Romtelecom. Compania este pregatita sa plateasca aceasta factura, luni, 18 iunie. In plus, pentru a-si demonstra buna credinta, Romtelecom isi exprima disponibilitatea de a renegocia contractul cu TVR astfel incat ambele canale sa transmita meciurile simultan pentru ca intreg publicul din Romania sa aiba acces la acest continut. De asemenea, dorim sa subliniem inca o data faptul ca prin achizitionarea acestor drepturi, compania Romtelecom a intentionat sa le ofere clientilor sai continut de calitate, in exclusivitate, folosind oportunitatea oferita de TVR prin scoaterea, in mod public, spre vanzare a o serie de drepturi de difuzare a unor competitii sportive. Dorim sa cerem scuze clientilor companiei pentru orice posibile neplaceri care ar putea rezulta din cauze independente de companie",
se mai arata in comunicat.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Traian Basescu:
Traian Basescu: "TVR trebuie desfiintata si refacuta pe baze noi. Acolo sunt afaceri de familie"

Traian Basescu este de acord cu desfiintarea TVR, din cauza datoriilor si "afacerilor de familie"

Radu Calin Cristea, desemnat director interimar TVR.Sergiu Nicolaescu:Ati mai lucrat in televiziune?
Radu Calin Cristea, desemnat director interimar TVR.Sergiu Nicolaescu:Ati mai lucrat in televiziune?

Radu Calin Cristea a fost desemnat director general interimar al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), marti, cu unanimitate de voturi, de catre membrii Comisiilor de cultura ale Parlamentului.

Raportul de activitate pe 2011 al TVR, respins de Parlament; Lazescu - demis de la conducerea TVR
Raportul de activitate pe 2011 al TVR, respins de Parlament; Lazescu - demis de la conducerea TVR

Raportul de activitate pe anul 2011 al Televiziunii Romane a fost respins, marti, de plenul reunit al Parlamentului, cu 240 de voturi "pentru" si patru "abtineri", votul negativ al parlamentarilor echivaland cu demiterea lui Alexandru Lazescu.

Recomandări
Parlamentul European a alocat 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei
Parlamentul European a alocat 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei

Parlamentul European a decis alocarea a 4,8 de miliarde de euro pentru sprijinirea Ucrainei, la inițiativa deputatului Siegfried Mureşan (PPE/PNL). Raportul său, care conține și această prevedere, a fost votat joi cu largă majoritate.

Politico: Klaus Iohannis, pe lista scurtă pentru șefia Comisiei Europene. Ce șanse are să o înlocuiască pe von der Leyen
Politico: Klaus Iohannis, pe lista scurtă pentru șefia Comisiei Europene. Ce șanse are să o înlocuiască pe von der Leyen

Politico a enumerat o serie de posibili succesori ai Ursulei von der Leyen, șefa Comisiei Europene. Printre ei se numără și președintele României, Klaus Iohannis.  

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.