Turiștii care aleg să meargă în Sighișoara vor avea parte de un festival al mâncărurilor
Turiștii care au ales Sighișoara în acest weekend prelungit, au nimerit perfect. În cetate are loc un festival de mâncăruri după rețete de pe toate continentele.
Pe străduțele pietruite miroase îmbietor, iar vizitatorii trec, rând pe rând, pe la rulotele cu burgeri, clătite sau înghețată artizanală.
25 de bucătării internaționale, prezente în Cetatea Medievală Sighișoara
Sunt 25 de bucătării internaționale sub formă de rulote, adunate în Cetatea Medievală Sighișoara. Obosiți după ce au bătut străzile în lung și-n lat, vizitatorii își pot alege prânzul după preferințe. Mâncare indiană, mexicană, italiană sau japoneză. Burgeri și wrap, toate au multe legume sau frunze de salată fresh.
Cătălin Constantinescu, bucătar mâncare indiană: „Am venit cu most popular butre chicken. Dacă vorbim de mâncare indiană, este o mâncare de nișă care, încet încet, a început să se dezvolte”.
Andrei Cerbu, mâncare mexicană: „Am venit de la București cu cel mai cool și cel mai șmecher burrito. Se pare că, în acest an, devin din ce în ce mai popular burrito și taco. Dacă acum câțiva ani burgerul era noua shaorma, acum burrito e noul burger”.
Burger cu chiflă neagră și gorgonzola sau înghețată cu alcool, o experiență de neuitat
În altă bucătărie mobilă se prepară un burger în chiflă neagră, cu rucola și gorgonzola.
Turist: „Are gorgonzola, are carne de vită bună”.
La desert, căutate sunt clătitele, dar mai ales înghețata artizanală, preparată pe loc pe o tablă congelată.
Valentin Ghiță: „Noi nu vindem înghețată, vindem o experiență. Avem și înghețată cu alcool, să mulțumim pe toată lumea”.
Turist: „Toate arată bine. E pentru prima oară că venim, e frumos, e o supriză plăcută”.
Turist: „Îmi plac gusturile foarte mult. Curry e o experiență culinară extraordinară”.
Festivalul durează până luni seara, iar vizitatorii sunt provocați să participe la concursuri de mâncat burgeri sau ardei iute.