Turisti raniti recuperati cu ATV-ul, in Masivul Postavaru. Unul a cazut de pe stanci, iar doi au ramas blocati intr-un perete

Ultima actualizare: 09-07-2017 06:57

Salvamontistii din Poiana Brasov au recuperat miercuri noaptea un barbat cazut intr-o prapastie si pe cei doi tovarasi ai sai de drumetie, blocati intr-un perete, la cateva zeci de metri deasupra lui.

Turistul ranit are traumatisme la umar si picior, dar a fost predat ambulantei in stare stabila.

Cei trei turisti, doi barbati si o femeie, voiau sa coboare de la cabana Postavaru la un refugiu montan din zona. Dupa lasarea intunericului, tinerii au pierdut poteca nemarcata si au ajuns deasupra unor pereti.

In incercarea de a cobori de pe stanci, unul dintre ei a cazut si, in rostogolire, s-a lovit rau. Ceilalti doi au apelat la ajutorul Salvamont si au ramas pe loc.

Echipajele au ajuns la ei cu ATV-ul, apoi pe jos, in mai putin de o ora. Ranitul era constient si acuza dureri puternice la umar. El a fost preluat cu targa, iar pentru a-i ajuta pe ceilalti doi sa coboare in siguranta din perete, salvatorii au folosit corzi si echipament tehnic. Actiunea s-a incheiat la ora 02:00 noaptea.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO