Dosarul cămătarilor de lux. Evacuați din casa din Dorobanți după ce suspecții le-au preluat datoria la întreținere

Ultimul update: Duminica 22 Octombrie 2017 19:33
Data publicarii: Vineri 13 Octombrie 2017 11:18
Categorie: Actualitate

Reţinere suprinzătoare în operaţiunea "Dama cu camelii", nume de cod folosit de grupul de cămătari desfiinţat de DIICOT. Dan Nicolau, un artist cunoscut pentru desele colaborări cu trupa Vunk, a fost încătuşat şi aşteaptă să afle dacă va fi arestat.

Procurorii îl acuză că este unul dintre falşii participanţi la licitaţiile care-i lăsau fără case pe datornici sau semna contracte de împrumut, deşi altcineva împrumuta banii. "Sper că va reuşi să îi convingă pe judecători că este nevinovat, aşa cum îl cred", a transmis solistul trupei Vank alături de care trebuia să concerteze săptămâna viitoare.

Dan Nicolau a intrat pe uşa din faţă a DIICOT, cu fața acoperită, dar a ieşit pe cea din dos, încătuşat. Artist de meserie, bărbatul cânta la trompetă cu nume cunoscute ale muzicii româneşti, însă nu pentru afaceri în lumea mondenă a fost chemat la DIICOT.

Procurorii spun că Dan Nicolau era o interfaţă a cămătarilor suspectaţi că au luat 46 de imobile de la oamenii pe care i-au împrumutat cu sume mici, pe termene foarte scurte.

Trompetistul ar fi participat la 12 din cele 46 de licitaţii la care casele celor executaţi silit de cămătari erau vândute doritorilor. Iar cei care le câştigau ar fi fost de fiecare dată oamenii liderilor grupării mafiote. Anchetatorii spun că trei dintre licitaţii au fost câştigate de Nicolau.

Un cunoscut culturist din Romania, ridicat de mascati. Alain Americanu' e acuzat de santaj si camatarie

Pe lângă oameni cu mare nevoie de bani, membrii grupării erau în permanentă căutare de persoane curate ca lacrima, cum le plăcea să spună, care să joace rolul de participant la licitaţie sau creditor, profil în care se încadra perfect artisul. Nu se ştie deocamdată ce l-a făcut să accepte cooperarea.

Vestea implicării artistului în schema infracţională a fost şocantă pentru lumea muzicală, dar mai ales pentru trupa Vunk, alături de care urmă să cânte săptămâna viitoare.

Cornel Ilie, liderul trupei Vunk: ”Sigur este nevinovat, era foarte săritor şi probabil d-aia a fost omul nepotrivit la momentul potrivit. Nu mi-a venit să cred. Parcă mi-a căzut ceva în cap sau am căzut de pe un nor.”

Implicarea lui Nicolau o vor stabili anchetatorii, care strâng acum mărturiile victimelor. Cazuri uluitoare ies la iveală.

Doi oameni care locuiau într-un bloc din zona Dorobanţi, unde un apartament valoareaza în jur de 80.000 de euro, au rămas fără locuinţe, după ce au fost executaţi de aceeaşi cămătari prin acelaşi executor judecătoresc.

”Am fost dată afară, am rămas doar cu hainele de pe mine. Unde mă duc eu?”, plânge păgubita.

”Nici nu am putut să reacţionez, n-am avut timp”, spune bărbatul.

Culmea este că niciunul dintre ei nu făcuse împrumut la cămătari. Oamenii aveau datorii la întreţinere de mii de lei, iar cămătarii au aflat şi au preluat datoria de la administraţia blocului. Apoi, au aşteptat o vreme după care au trecut la executarea silită a proprietarilor. Şi i-au scos în stradă.

În total, 18 persoane aşteaptă decizia judecătorilor care îi pot trimite după gratii. Alte 9 persoane sunt cercetate sub control judiciar.

"Tunelul" descoperit in casa unui camatar din Bucuresti. Emil Caran, cautat de jumatate de an, prins in Sectorul 3

Proteste în Piața Victoriei

Noi proteste în Piața Victoriei: 100 de persoane au ieșit în stradă, vineri seară

Amenzi uriașe pentru muzica dată tare și închisoare pentru cei care împiedică legitimarea

Defrișările, de neoprit: cantitate mare de lemne descoperită pe un teren

Fost angajat al Poștei, jefuit în 2014, obligat să plătească despăgubiri uriașe

Bărbatul care şi-a ucis soţia avea în buzunar un bilet în care îşi scrisese întregul plan

135 de procurori din DNA își afirmă sprijinul, într-o scrisoare, pentru Codruța Kovesi

Blocați în grădina zoologică

O mamă și copiii săi, uitați în Grădina Zoologică din Oradea

Bărbat de 70 de ani decedat, după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări

Bătaie într-un restaurant din Arad. Doi agenți de pază au împărțit pumni unor clienți

Lider de sindicat: Poliţiştii au o normă de amenzi pe care trebuie să o îndeplinească

După declarația controversată, premierul s-a întâlnit cu reprezentanții persoanelor cu autism

Mesajul lui Tudorel Toader, după ce a anunțat că va declanșa revocarea lui Kovesi