Cine sunt cei doi suspecti in cazul otravirii cu alcool metilic din Dragalina. Ar putea fi acuzati de omor

Ultima actualizare: 15-01-2015 00:15

Autoritatile au doi suspecti in cazul Dragalina, locul unde in ultimele 48 de ore au murit 3 persoane, iar alte 9 au suferit intoxicatii grave cu alcool metilic.

Politistii spun ca victimele au cumparat de la aceeasi doi furnizori tuica otravita, iar acum ii cauta ca sa ii audieze. De groaza ca marfa a ajuns la multa lume, responsabilii au impanzit comuna cu anunturi prin care le cer oamenilor sa nu bea nimic de provenineta incerta.

De trei zile, locuitorii din Dragalina nu mai au liniste, asa ca ii vezi pe toti stransi ciorchne la porti, stand de vorba despre ceea ce s-a intamplat. Trei au murit si noua sunt in spital, dupa ce au baut alcool metilic. Rudele lor, adica peste 30 de persoane, au ajuns la politie ca sa dea explicatii in acest caz.

Oamenii au povestit ce tot ce stiau. Si anume ca furnizorii alcoolului periculos sunt doi barbati care vand de ani de zile, in Dragalina bautura ieftina.

Mama unei victime: "Nu stiu de la cine a luat, dar a luat de la cine a mai dat si alte dati. A fost buna."

Fiul unuia dintre cei care au murit dupa ce au consumat alcool metilic spune ca sursa bauturii ucigase este din alta localitate.

Fiul unei victime: "A plecat treaba de la Fetesti. S-a furat la Fetesti si s-a vandut la noi in comuna. Si astia care au vandut n-a stiut nimeni, deci daca stia nu vindea asa ceva."

Toate cele 13 victime au cumparat de la aceeasi furnizori cu 2 lei jumatatea de litru de tuica.

Este posibil ca cei care au furat alcoolul metilic sa nu fi facut diferenta. Avea acelasi miros ca cel de consum, asa ca l-au turnat in sticle si l-au vandut doritorilor.

Alcoolul metilic se obtine din distilarea lemnului sau se produce prin reactia la presiune a monoxidului de carbon cu hidrogenul.

Omul poate sa supravietuoasca daca inghite 30 de mililitri. Peste aceasta cantitate nu mai garanteaza nimeni. Alcoolul metilic actioneaza lent, ataca intai vederea, apoi rinichii si ficatul.

Anchetatorii de la Calarasi au deschis dosar penal in acest caz.

Procuror: "Cercetam trei cazuri de omor sau omor din culpa, fapte care se pedepsesc de la 10 la 20 de ani."

Confirmarea intoxicatiei cu alcool metilic a venit luni, asa ca politistii l-au cautat pe suspectul principal, cel care ar fi vandut bautura otravitoare. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO