Trecere de pietoni blocată, în Timișoara, de localnici. Ce mesaj au vrut să transmită

Ultima actualizare: 12-10-2019 10:30

Zeci de oameni din Timişoara au ieşit vineri în stradă. Aceştia sunt indignaţi şi spun că autorităţile nu le oferă siguranţă, iar mersul pe jos şi traversatul pe zebră au devenit adevărate capcane, în care oameni nevinovaţi îşi pierd viaţa.

Pentru a trage un semnal de alarmă, au protestat la o trecere de pietoni unde o femeie a fost omorâtă recent.

Oamenii s-au strâns la trecerea de pietoni unde săptămâna trecută o femeie de 64 de ani şi-a pierdut viaţa în timp ce traversa strada.

Ei spun că nu se mai simt în siguranţă pe străzile oraşului.

Localnic: "Chiar la această trecere de pietoni a fost o victimă acum una sau două săptămâni. Chiar din curiozitate m-am oprit şi văd că nici acum nu sunt becuri în dreptul trecerii de pietoni şi vizibilitatea e foarte redusă, mă simt în siguranţă în măsura în care mă asigur doar eu, dacă şoferul nu m-a văzut, nu trec, încerc să stabilesc contact vizual cu el."

Localnic: "Am venit în semn de protest pentru situaţia circulaţiei şi infrastructurii din oraş. E aproape imposibil să mergi cu bicicleta cu copil, pieton şi chiar şi maşina"

Localnic: "Am venit pentru că ne dorim pentru copiii noştri şi pentru noi şi pentru părinţii noştri, un oraş mai sigur când suntem biciclişti sau pietoni. Nu e ok că oamenii să moară pe trecerile de pietoni când trec regulamentar stradă, e înfiorător."

Oamenii au organizat întâlnirea pe reţelele de socializare şi sunt supăraţi pe cei care ar trebui să-i protejeze. În semn de protest au stat pentru câteva minute pe trecerea de pietoni, unde au pus bicicletele pe jos şi au aprins luminile de la telefoane.

Ana Munteanu, Asociația Verde pentru Biciclete: "Responsabilitatea trebuie împărţită între utilizatorii de drumuri, decidenţii politici şi proiectanţii infrastructurii. Asta cerem, administraţiei publice din Timişoara, măsuri concrete în care traficul să fie sigur nu pentru biciclişti, nu pentru persoanele cu dizabilităţi, nu pentru pietoni, ci pentru noi toţi"

Conform statisticilor, în România în fiecare zi mor 5 oameni din cauza accidentelor rutiere - adică aproape 2.000 de victime anual. Ceea ce plasează România pe ultimul loc din Uniunea Europeană la capitolul siguranţă rutieră.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO