Toate locurile de joacă din Galați, închise de OPC. Măsuri similare, luate și în alte orașe

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Marti 21 Noiembrie 2017 18:23
Categorie: Social

O hotărâre de guvern care stabilește regulile pe care trebuie să le îndeplinească locurile de joacă pentru copii, a dus la închiderea tuturor spațiilor de acest fel, din Galați.

Legea există de 7 ani, însă abia acum comisarii de la protecția consumatorului au decis să se folosească de ea ca să închidă parcurile periculoase. Măsuri similare s-au luat și în alte orașe.

Potrivi legii, pe fiecare instalație din locurile de joacă trebuie să scrie denumirea, producătorul, codul de identificare și anul de fabricație. În același timp, părinții trebuie să fie informați cu privire la vârsta, înălțimea și greutatea copiilor cărora le sunt destinate.

Pentru că aceste criterii nu erau respectate, la Galați, comisarii de la protecția cosumatorului au închis toate cele aproape 160 de locuri de joacă din județ.

Comisarii de la protecția consumatorului susțin că locurile de joacă închise nu aveau autorizație de la primărie, iar în ultiimii ani au funcționat ilegal.

"Serviciul Juridic din cadrul Primăriei Municipiului Galați a contestat în instanță decizia OPC și se fac demersuri pentru obținerea autorizației de funcționare", a explicat Raluca Ardean, purtător de cuvânt al Primăriei Galați.

La Constanța, autoritățile au desființat aproape 100 de locuri de joacă pentru că nu se încadrau în norme. În oraș funcționează acum doar unul singur la standardele impuse.

Părinții trebuie să respecte indicațiile de vârstă atunci când duc copii la leagăne, iar paznicii au rolul de a supraveghea respectarea restricțiilor. A fost montat chiar un foișor, iar un angajat alertează autoritățile în cazul unui incident.

În București, inspectorii au verificat sute de locuri de joacă aflate între blocuri sau în parcuri. 56 dintre ele au fost închise până s-au reparat defecțiunile. În fiecare sector s-au dat amenzi de până la 40 de mii de lei.

Locuri de joacă periculoase pentru copii sunt peste tot în țară. Pentru că nu s-a investit în ele, multe s-au deteriorat și în trecut au existat situații în care cei mici s-au rănit în instalațiile care nu respectau normele de siguranță.

Jandarmi, antrenați să intervină în cazul în care un parc petrolier e atacat de hoți
Jandarmi, antrenați să intervină în cazul în care un parc petrolier e atacat de hoți
VIDEO PROTVPLUS.RO
manualul unic
Manualul unic va dispărea de pe piaţă. Ecaterina Andronescu, pentru Ştirile ProTV: "Nu a fost o decizie tocmai fericită"
Scandal mare. Ciobanii din Tulcea amenință că își vor îneca toate oile în Dunăre
Handbalista Ada Iliescu mai are nevoie de 8.000 de euro ca să audă din nou. Cum poți dona
Ce s-a întâmplat cu asistaţii social după adoptarea "Legii anti-lene". "Eu nu prea pot, am mai multe"
Soluţia experţilor UE pentru facturi mai mici. Cum trebuie să ne spălăm
Angajaţii Metrorex au anunțat că vor intra în grevă generală pe perioadă nedeterminată
Accident
Patru răniți după impactul violent dintre două mașini, la Sinaia. Manevra periculoasă făcută de un șofer
Tinerii se înghesuie să lucreze la stat. Cât de mult se câştigă chiar şi fără experienţă
Firmele specializate în îngrijirea locurilor de veci, tot mai căutate. Preţul cerut pentru un mormânt
Povestea lui Traian Popa, un tată care își crește singur copiii: „Suntem luptători și mergem înainte”. VIDEO
Grevă la metrou, joi dimineață. Intervalul orar în care nu vor circula trenurile
Cele mai căutate jucării de Crăciun. Cea mai scumpă costă 480 de lei