Timpi mari de aşteptare în vămi, la intrarea în țară. Explicaţiile Poliţiei de Frontieră

Ultima actualizare: 17-12-2021 18:15

Este ultimul weekend înainte de Crăciun, iar granița de vest s-a aglomerat, după ce mii de români care muncesc în străinătate se întorc acasă.

 

Oamenii așteaptă chiar și câteva ore până să intre în țară. Procedurile sunt îngreunate și de triajul epidemiologic care se face la frontieră.

GHID VIDEO. Cum se completează formularul de intrare în România, obligatoriu din 20 decembrie

Cel mai aglomerat punct de frontieră rămâne cel de la Nădlac 2, pe Autostradă, în județul Arad. Aplicația Poliției de Frontieră a arătat că șoferii au așteptat la prânz chiar și 180 de minute să intre în țară.

Ce trebuie să știe românii care vin în țară de Sărbători

 

Șoferi la vamă:

 

„De trei ore aştept. Sunt tiruri cred că mai bine de 10 km. Venim în vacanţa de Crăciun, am făcut aproape 2.000 de km în 15 ore şi stăm la vamă trei ore pentru câteva sute de metri. Ne întâlnim cu familia după un an de muncă”.

„Este o bătaie de joc. De două ore jumate aşteptăm. Conduc 22 de ore continuu ca să ajung aici. Venim în vacanţă ca tot românul, stăm cât au copiii vacanță stăm cu familia. În străinătate eşti, dar tot singur eşti”.

„Da, o să stau trei săptămâni, dar din câte am înţeles avem 10 zile carantină. Nu sunt vaccinat. Carantină acasă, cu familia”.

„De cinci ore stăm aici, șapte-opt kilometri. Facem ungaria în trei ore şi stăm cinci ore la românia”.

Poliția de Frontieră a anunțat că a suplimentat numărul lucrătorilor în această perioadă până la peste 3.800 de poliţişti, în întreaga țară. A fost mărit și numărul de artere pe sensul de intrare în țară.

Andrei Dincă, purtător de cuvânt al Poliției de Frontiera Arad: „Se lucrează pe șase artere şi două mobile. În punctele de frontiera îşi desfăşoară activitatea şi reprezentanţi DSP, care efectuează triajul epidemiologic şi dispun măsuri specifice”.

Timpi mari de așteptare au fost astăzi și la punctele de la Peţea, Valea lui Mihai, Cenad și Turnu.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO