Timmermans avertizează PSD: ”Asta este de neacceptat pentru familia mea politică”

Ultima actualizare: 26-03-2019 13:47
Frans Timmermans
Getty

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat luni în legătură cu România că ”ar fi o tragedie dacă o țară care a realizat atât de multe în lupta împotriva corupției la nivel înalt ar lua-o în direcția opusă”.

Potrivit G4media, Timmermans a făcut aceste declarații la o întâlnire cu Asociația Presei Străine din Olanda.

Întrebat despre Partidul Social Democrat, Timmermans a spus că stoparea luptei anti-corupție ”este total inacceptabilă pentru familia mea politică” și că ”nu va fi loc pentru un partid care ar anula unele dintre cele mai mari realizări ale României în ultimii 12 ani”.

Nu vom accepta abandonarea luptei împotriva corupției. Nu vom accepta să facem pași înapoi. Nu vom accepta ca un partid să dea înapoi ce am obținut în ultimii 10 ani. Pentru că nu vorbim doar de îngrijorări în ceea ce privește lupta împotriva corupției și a statului de drept din România, cred că am fost foarte clar în ultimul raport publicat.

Dar ar fi o tragedie dacă o țară care a avansat atât de mult în lupta anticorupție, iar România a atins multe obiective, s-ar întoarce acum în cealaltă direcție. Iar asta este de neacceptat pentru familia mea politică. În familia mea politică nu va fi loc pentru un partid care ar anula unele dintre cele mai mari realizări ale României în ultimii 12 ani.” - a spus Timmermans.

Întrebat dacă noile proiecte de ordonanță de urgență trimise vineri de Ministerul Justiției pentru discuții în mediul judiciar ar putea duce la declanșarea Articolului 7 din Tratatul UE împotriva României, Frans Timmermans a spus că .. i s-a promis că va fi informat înainte de adoptarea acestora..

Ce vom face depinde de ce se întâmplă. Avem discuții cu premierul Dăncilă, experții noștri se întâlnesc regulat, pentru două obiective: în primul rând implementarea recomandărilor din raportul MCV. Iar al doilea pas este de a analiza noile propuneri legislative. Vorbiți despre noile proiecte de OUG; mi s-a spus că noi vom fi informați despre asta dinainte, ca să ne putem da avizul. Să vedem ce se va întâmpla” - a mai spus prim-vicepreședintele Comisiei Europene.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO