Strigator la cer. Beau apa cu dejectii din cauza unui cartier rezidential

Dată publicare: 21-04-2011 17:37
Dată actualizare: 29-10-2012 17:32


Fara sa stie, multi locuitori din Popesti Leordeni, un orasel aflat langa Bucuresti, au consumat timp de un an apa contaminata cu dejectiile unui cartier rezidential.

Dezvoltatorul imobiliar se conectase ilegal la reteaua de apa, ca sa deverseze mizeria din toaletele vilelor de lux. Abia de curand au descoperit oamenii de ce se imbolnaveau atat de des.

La vederea echipei PRO TV, muncitorii s-au grabit sa plece. Acopereau un racord la reteaua de alimentare cu apa potabila a localitatii Popesti Leordeni.

Pe scurt, autoritatile au descoperit ca zece vile deversau apa uzata in cateva fose septice. Din fose, cu ajutorul unei pompe, dejectiile ajungeau in teava care alimenteaza localitatea cu apa. Asta desi la doi metri se afla teava pentru canalizare.

Racordarea ilegala a fost facuta cu un an in urma, cred autoritatile. Cel putin de atunci au inceput problemele de sanatate ale populatiei. Nu a scapat nici viceprimarul.

Seful Directiei Sanatate Publica stia de problemele din localitate. Nu si-a inchipuit insa care este sursa infectiei.

In total, 300 de persoane s-au imbolnavit pana acum de enterocolita.

Primaria este decisa sa amendeze dezvoltatorul cu 100.000 de lei si sa-l oblige sa plateasca reparatia sistemului de alimentare a orasului. Si politia a inceput o ancheta.


VIDEO PROTVPLUS.RO