Starețul Mănăstirii Partoş, bolnav de Covid-19, a murit la 42 de ani

Ultima actualizare: 03-11-2020 08:03
Părintele Varlaam
Facebook / Mănăstirea Partoș

Părintele Varlaam, stareţul Mănăstirii Partoş, a murit după ce s-a îmbolnăvit de Covid-19, la vârsta de 42 de ani. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a mânăstirii, în noaptea de luni spre marți.

El era internat în stare foarte gravă la Terapie Intensivă la Spitalul Victor Babeş de mai multe zile, după ce s-a infectat cu coronavirus în urmă cu aproape trei săptămâni.

„De astăzi, inima iubitoare a părintelui stareț Varlaam bate în veșnicie, lângă inima Celui pe care l-a iubit din veșnicie și pentru veșnicie. De astăzi s-a întors Acasă, unde mereu a trăit cu inima, deși s-a dăruit în întregime oamenilor. După 18 zile de luptă cu virusul SARS-COV2, Padre s-a mutat la Domnul”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a Mănăstirii Partoș.

Cunoscut drept Padre, el era unul dintre cei mai iubiți preoți din TImiș, ajutând de ani buni o mulţime de copii din familii sărmane, cărora le-a purtat de grijă şi îi învaţa carte, scrie presa locală.

Preotul a anunțat pe 15 octombrie că s-a infectat cu noul coronavirus și le recomanda oamenilor să respecte măsurile sanitare, precum purtatul măștii.

„Respectaţi, vă rog, regulile. Masca, distanţa, igiena mâinilor... Ştiţi cât de mult ţin la asta. E esenţial! Vremurile nu sunt bune... Dacă cineva dintre voi aţi fost în contact cu mine sau cu oamenii din proximitatea mea şi observaţi simptome, vă rog mult să vă căutaţi medicul de familie, faceţi testul şi să aveţi grijă de voi”, îi îndemna el pe oameni, prin intermediul paginii de Facebook a mănăstirii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO