Spitalul Marie Curie va fi extins. Alex Dima: „Copiii stau 2 ore la coadă la duș”

Ultima actualizare: 31-10-2019 20:20

Asociaţia ''Dăruieste Viață'' a anunţat că Spitalul Marie Curie va fi extins. După ce a fost ridicat din donaţii,  se va construi încă o clădire, tot cu ajutorul oamenilor şi companiilor.

În vechiul spital de stat vor fi amenajate spaţii de cazare pentru părinţii copiilor bolnavi, internaţi în unitatea sanitară.

O a doua clădire nouă ar urma să fie ridicată în curtea spitalului Marie Curie. Va fi interconectată cu cea care se construieşte chiar acum şi va găzdui săli de operaţii, secţii de terapie intensivă şi saloane.

Alex Dima: „Actualul spital pe care vrem să-l renovăm o să aibă spaţii de cazare pentru părinţii copiilor care sunt obligaţi să doarmă pe un scaun de plastic. Sunt copii care trebuie să stea 2 ore la coadă să facă duș.''

Aceste anunţuri vin după scandalul în care primarul general Gabriela Firea cerea să i se recunoască meritele în ridicarea acestui spital, deoarece a donat terenul pe care se ridică unitatea sanitară.

Reprezentantele asociaţiei au explicat că au avut nevoie de mai multe săptămâni pentru ca terenul care aparţine statului să fie înscris corect în acte.

Oana Gheorghiu: „A trebuit să obţinem autorizaţia de construire, pe care am luat-o de la Consiliul General. Astăzi, în cartea funciara apare într-adevăr consiliul general, pentru că după această bătălie s-a făcut ordine în documente.''

Primăria Capitalei nu a răspuns până acum solicitării Ştirilor ProTV de a oferi un punct de vedere.

Pe de altă parte, asociaţia Dăruieşte Viaţă susţine că Ministerul Sănătăţii nu s-ar fi implicat în dotarea spitalului cu aparatură.

În aprilie 2018, spitalul a făcut o adresă către Minister în care a prezentat proiectul şi necesarul de echipamente. Erau cerute şi 2 aparate de radioterapie.

În replică, Ministrul Sănătăţii spune că din acesta adresă lipseau anumite elemente şi i s-au cerut completări managerului unităţii sanitare, care însă nu au mai venit.

Sorina Pintea: „Noi nu avem nimic din 3 iulie de la Spitalul Marie Curie legat de datele pe care le-am cerut. Este o iniţiativă extraordinară şi de aceea am susţinut în grupul tehnic de lucru dotarea cu aparatură.”

Până acum, din donaţiile oamenilor şi ale companiilor, Asociaţia Dăruieşte Viaţă a strâns 26 de milioane de euro pentru ridicarea spitalului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO