Sotia lui Sile Camataru:Am vrut sa ma sinucid dupa ce procurorii si politistii l-au ridicat de acasa
Sotia lui Sile Camaratu, Mirela Balint, a spus luni ca s-a gandit sa se urce pe cea mai inalta cladire si sa se arunce in gol dupa ce procurorii si politisti l-au ridicat de acasa.
"Am vrut sa ma arunc de pe cea mai inalta cladire. Am sapte copii cu acest om si va spun ca nu a facut rau la nimeni. Arestarea lui s-a facut pentru ca este un om cunoscut, in aceasta perioada de a alege procurorul sef al DIICOT, care trebuie sa-si faca imagine", a spus sotia lui Sile Camataru.
Mirela Balint a spus ca stie despre sotul ei ca nu este "usa de biserica", dar ca acesta nu este nici pe departe atat de periculos cum s-a afirmat despre el.
Ea a mai spus ca a fost la arest la Sile Camataru si acesta a sfatuit-o sa nu-l mai viziteze, pentru ca s-ar putea ca autoritatile sa ii faca rau. Liderii clanului Camatarilor, Ion si Vasile Balint, precum si Radu Cristian Rosca, liderul gruparii Sportivilor, au fost arestati preventiv pentru 29 de zile in urma unei decizii din 23 februarie a Tribunalului Bucuresti.
Instanta a mai dispus emiterea unor mandate de arestare pentru Mario Nutu Balint, Andrei Cristian Badula (implicat in scandalul Plaza Mall ce l-a avut ca actor principal pe Eugen Preda), Cornel Schuster, Marian Bucur, Nicusor Dumitrescu, Remus Petrica Dinca, Danut Ion, Dragos Florin Brosteanu, Costel Valentin Danciu, Constantin Frangulea, Cosmin Vidin, Nicholas Vitto Niculae, Alexandru Ionut Stoica, Eugen Parvan, Mihai Ion Tonciu, Robert Florian Petre, Robert Constandache, Gabrile Robert Busa, Marian Sarbu, Alexandru Razvan Vasile, Constantin Neata, Geanina Narcisa Barbu, Gigi Daniel Chiras, Licuta Udila, Adrian Raducu Bica si Bogdan Dumitrache.
Deciziile Tribunalului Bucuresti de arestare a celor 29 de membri ai celor mai influente grupari interlope din Bucuresti pot fi contestate la Curtea de Apel Bucuresti. Cei 29 de membri ai gruparilor Camatarii si Sportivii au fost retinuti de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) in urma celor 115 perchezitii care au avut loc vineri, de la locuintele suspectilor fiind ridicate sume importante de bani, bijuterii, masini de lux si droguri. Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor gruparilor s-a desfasurat pe doua paliere infractionale.
Astfel, in perioada 2008 - 2012, intre membrii celor doua grupari rivale au avut loc conflicte stradale in care s-au folosit inclusiv arme de foc, "in scopul asigurarii suprematiei la nivel infractional in municipiul Bucuresti", situatii ce au avut drept consecinta punerea in primejdie a vietii si integritatii corporale a membrilor gruparii, dar si a altor persoane.
De asemenea, membrii celor doua clanuri au savarsit infractiuni de violenta, "generatoare de beneficii financiare substantiale", in urma recuperarii unor imprumuturi de bani dati cu camata. In aceasta cauza se fac cercetari fata de 67 de persoane, acuzate de constituire a unui grup infractional organizat, tentativa de omor calificat si deosebit de grav, lipsire de libertate, santaj, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, operatiuni fara drept cu dispozitive interzise, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea grava a ordinii si linistii publice.
Trei comisari de la Garda Nationala de Mediu (GNM) au descins luni, in jurul orei 15.00, alaturi de reprezentanti ai Politiei, pe proprietatea lui Nutu Camataru, pentru a face verificari privind detinerea unor animale salbatice, printre care ursi, lei si cerbi, potrivit reprezentantilor GNM.
Surse din randul anchetatorilor au declarat pentru MEDIAFAX ca, in urma perchezitiilor facute vineri, la ferma lui Nutu Camataru au gasit doi ursi, patru lei, doi cerbi carpatini, 20 de caini de rasa, 30 de cai de rasa, dintre care unii sunt pursange olandezi al caror pret ar ajunge la 100.000 de euro, precum si mai multe pasari exotice.
Totodata, anchetatorii au gasit pe proprietatea lui Nutu Camataru un cal transat, despre care acesta ar fi spus ca era batran si foarte bolnav, fiind transat pentru a fi dat de mancare animalelor pe care le detine. Constantin Zaharia, varul fratilor Camataru, a spus ca animalele salbatice de pe proprietatea lui Nutu Camataru sunt detinute legal, iar din 2004 au fost mai multe controale ale autoritatilor, care au constatat ca acestea sunt detinute legal.
"Nutu este pasionat de cresterea animalelor. Inca de cand era mic avea cai, iar in urma cu 12-13 ani a inceput sa achizitioneze animale salbatice. A avut lei, tigri si pantere, insa nu a tinut niciun animal pe care nu l-a putut detine legal", a spus Constantin Zaharia, in fata casei lui Nutu Camataru. Zaharia a mai spus ca, in opinia lui, Nutu si Sile Camataru au fost arestati ca urmare a unei "razbunari politice", de catre cineva care "se tine de capul lor".
Constantin Zaharia a explicat si motivul pentru care s-a gasit carne de cal in locuinta lui Nutu Camataru, spunand ca a fost vorba despre un cal bolnav, care a fost eutanasiat cu acte in regula, iar mai apoi transat pentru a fi dat de mancare animalelor salbatice.
In legatura cu informatiile privind existenta unei camere de tortura pe proprietatea lui Nutu Camataru, Zaharia a spus ca acesta este un zvon inventat de anchetatori pentru a fi discreditat varul sau.