SMS-urile lui Dragnea din rechizitoriu: "Veti primi 7 mesaje. Urmati instructiunile cu strictete"

×
Codul embed a fost copiat

Procurorii au trecut in rechizitoriu toate mesajele pe care Liviu Dragnea le-a trimis in ziua referendumului. Vicepremierul a fost trimis in judecata, fiind acuzat ca si-ar fi folosit autoritatea si influenta pentru a obtine o prezenta de minimum 60%.

Procurorii DNA il acuza pe Liviu Dragnea ca a coordonat un mecanism complex in care a implicat mai multe persoane asupra carora avea influenta prin prisma functiilor, ca sa fraudeze rezultatele privind participarea la vot, ca a instigat la violarea secretului votului, dar si la darea de bani ori alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului. Aceste infractiuni se pedepsesc cu inchisoare de pana la 5 ani.

Procurorii anticoruptie spun ca sub coordonarea lui Dragnea s-a creat un sistem informatic ce permitea schimbul de mesaje in timp real intre mii de utilizatori, pentru a identifica sectiile de vot cu o prezenta slaba la urne. In plus, acelasi sistem permitea si transmiterea de mesaje oamenilor din teren, ca sa ia masuri pentru cresterea artificiala a numarului de votanti.

Astfel, in ziua votului – 29.07.2012 au fost transmise urmatoarele comunicari:

- orele 15:17 – Liviu Dragnea: "Veti primi imediat 7 mesaje foarte importante. Va rog sa urmati cu strictete instructiunile"

Citește și
Liviu Dragnea
Dragnea: "In sedinta USL de luni trebuie sa discutam criticile lui Antonescu la adresa lui Ponta"
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

- orele 15:18: "Sistemul de raportare prin SMS va ofera posibilitatea sa vedeti prezenta in fiecare SV” (n.n.: prin SV intelegand sectie de votare).

- Orele 15:19: "In acest sens faceti rapid o analiza cu cei de la PNL si interveniti exact unde trebuie".

- Orele 15:19:49: "In SV unde e scazuta prezenta trimiteti un PSD-ist si un PNL-ist pentru a mobiliza organizatiile de acolo
".
- Orele 15:20: "Cei pe care ii trimiteti la SV slabe ca prezenta vor sta acolo pana la inchiderea urnelor pentru a lua toate masurile necesare".

- Orele 15:20:30: "Pentru fiecare SV se va face urgent o lista a cetatenilor care nu au venit la vot".

- Orele 15:20:49: "Echipele noastre vor merge acasa la cetatenii care nu au venit pana acum si ii vor aduce la vot".

- Orele 15:21:10: "Repet: vor merge la ei acasa sa-i aduca la vot. Aratati aceste mesaje si celor de la PNL".

- Orele 16:47:42: "PSD-SG: Coordonatorii PSD si PNL de la fiecare sectie de votare sa mearga ACASA la familiile care nu au venit la vot si SA LE ADUCA SA VOTEZE!".

- Orele 16:51:15: "Oamenii nostri din sectiile de votare pot afla repede cine sunt cei care nu au iesit la vot. Dar trebuie sa mearga la ei ACASA sa ii aduca sa voteze!”.

- Orele 17:37:32: "PSD-SG: Mobilizati toti membrii PSD si PNL, dati fiecaruia lista cu cei care nu au votat, sa mearga la ei ACASA si sa-i aduca sa voteze, nu sa-i astepte la SV!”.

- Orele 18:49:12: Liviu Dragnea: "Iesiti cu caravanele si indemnati cetatenii sa iasa la vot. Difuzati alternativ <> cu mesajul pe care il veti primi imediat!”.

- Orele 18:50:51: "Premierul Ungariei a cerut maghiarilor din Romania sa nu voteze ca sa nu valideze referendumul. Vreti ca peste romani sa decida Ungaria? Veniti la vot!”.

- Orele 19:05:19: "Puteti introduce manual prezenta pentru sectiile de votare unde nu aveti raportari prin SMS. Nu mai sunt limitate. Urgent toate sectiile sa fie verzi (N.N.: acest lucru insemna, potrivit depozitiei martorului Ciubotariu Dan Ionut, faptul ca datele sa fie actualizate la sub 1 ora).

- Orele 19:33:22: "SMS 1 – L. Dragnea: Mai sunt 3 ore. Avem deja peste 6 milioane prezenti. Ne mai trebuie minim 300 de voturi pe fiecare SV. Ceea ce e foarte realizabil! (continua in SMS 2)”.

- Orele 19:34:17:  SMS 2 – L. Dragnea: Organizati-va astfel: 30 de militanti pe fiecare sectie de votare, iar fiecare sa aduca la vot minim 10 cetateni in urmatoarele ore!”

- Orele 21:53:07: "SG: La ora 21 aveam peste 8 mil. de voturi. Mai trebuie cate 100 de oameni la fiecare sectie de vot si scapam de Basescu! E timp suficient sa-i aduceti! Curaj!”

- Orele 22:11:10: "Urgent! Luati toate masurile necesare ca toti oamenii care stau la coada la sectia de vot sa fie considerati in incinta SV ca sa poata vota” (n.n.: mesaj transmis la toate sectiile de vot – mii de SMS-uri)

- Orele 22:34:24: "Foarte important! Asigurati-va ca prezenta de la ora 23 e raportata pe toate sectiile, fara exceptie. Puteti introduce manual in baza de date unde e cazul” (n.n.: mesaj transmis doar pentru coordonatori).

- Orele 22:53:14: "Luati toate masurile ca numaratoarea voturilor sa se desfasoare in conditii corecte! Numarati cu atentie si curaj!” (n.n.: mesaj transmis catre toate sectiile de vot – mii de SMS-uri).

Liviu Dragnea sustine ca este nevinovat.

"Sunt acuzat ca am trimis niste mesaje pe care nu le-am trimis, ca am organizat un sistem informatic pe care nu l-am organizat", a spus Dragnea.

Tot ca probe ca Liviu Dragnea a solicitat oamenilor sai sa se deplaseze la locuinţele celor care nu s-au prezentat la vot pentru a-i aduce la secţii, lucru interzis de lege, procurorii DNA au si interceptari telefonice.

Iata cum arata una dintre aceste interceptari:

Liviu-Nicolae Dragnea: Bai, am inţeles, dar organizati-va sa mi-i aduceti pe toti la vot, bai! Ii legati, ii luati in brate ...
Boboc Valentin Gabriel: Asta le facem, batem din usa in usa! Din usa in usa, am luat-o pe toate strazile!
Liviu-Nicolae Dragnea: Luati-i, ma, rugati-i frumos. Dar e toata lumea impanzita in oras?
Boboc Valentin Gabriel: Da, sefu', toti ii am peste tot.

In fata magistratilor, procurorii vor aduce si probe conform carora la mai multe sectii de vot s-au falsificat semnaturi.

Pentru a demonstra asta s-au facut expertize grafologice ori s-au adunat date ca persoanele respective erau decedate ori nu se aflau in tara.

Pentru ca faptele de care este acuzat Liviu Dragnea ar fi fost savarsite inainte sa devina vicepremier, el ar putea fi demis numai dupa o sentinta definitiva si irevocabila a instantei.

Articol recomandat de sport.ro
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Citește și...
"FRAUDA LA REFERENDUM", Liviu Dragnea a fost trimis in judecata. Procesul incepe pe 18 februarie

Liviu Dragnea a fost trimis in judecata in dosarul privind referendumul din 2012, fiind acuzat ca, in calitate de presedinte al CJ Teleorman, si-ar fi folosit autoritatea si influenta pentru a obtine o prezenta de minimum 60 la suta la vot.

Dragnea:
Dragnea: "In sedinta USL de luni trebuie sa discutam criticile lui Antonescu la adresa lui Ponta"

Presedintele executiv al PSD Liviu Dragnea a declarat ca luni va avea loc o sedinta a USL, in care trebuie discutate criticile aduse de Crin Antonescu premierului Victor Ponta si PSD.

Recomandări
FMI: Războiul din Ucraina face ca economia Rusiei să crească anul acesta mai rapid decât toate economiile avansate
FMI: Războiul din Ucraina face ca economia Rusiei să crească anul acesta mai rapid decât toate economiile avansate

Rusia s-a adaptat la ”noua normalitate”, iar trecerea sa la economia de război, pe fondul agresiunii pe care o derulează împotriva Ucraina, a făcut FMI să estimeze că economia sa va crește anul acesta mai rapid decât ale statelor avansate.

Care ar fi cauza exploziei de la blocul din Craiova. O persoană a murit, alte trei au ajuns la spital
Care ar fi cauza exploziei de la blocul din Craiova. O persoană a murit, alte trei au ajuns la spital

Cauza probabilă a exploziei de la blocul din Craiova, în urma căreia o persoană a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital, este o posibilă acumulare de gaze.

Cod galben de vânt puternic în mai multe județe şi Bucureşti. În unele zone noaptea se va forma brumă
Cod galben de vânt puternic în mai multe județe şi Bucureşti. În unele zone noaptea se va forma brumă

Vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, până sâmbătă dimineaţă, iar în unele zone noaptea se va forma brumă, anunţă meteorologii.