SMS-urile lui Dragnea din rechizitoriu: "Veti primi 7 mesaje. Urmati instructiunile cu strictete"

Ultima actualizare: 10-10-2013 06:55

Procurorii au trecut in rechizitoriu toate mesajele pe care Liviu Dragnea le-a trimis in ziua referendumului. Vicepremierul a fost trimis in judecata, fiind acuzat ca si-ar fi folosit autoritatea si influenta pentru a obtine o prezenta de minimum 60%.

Procurorii DNA il acuza pe Liviu Dragnea ca a coordonat un mecanism complex in care a implicat mai multe persoane asupra carora avea influenta prin prisma functiilor, ca sa fraudeze rezultatele privind participarea la vot, ca a instigat la violarea secretului votului, dar si la darea de bani ori alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului. Aceste infractiuni se pedepsesc cu inchisoare de pana la 5 ani.

Procurorii anticoruptie spun ca sub coordonarea lui Dragnea s-a creat un sistem informatic ce permitea schimbul de mesaje in timp real intre mii de utilizatori, pentru a identifica sectiile de vot cu o prezenta slaba la urne. In plus, acelasi sistem permitea si transmiterea de mesaje oamenilor din teren, ca sa ia masuri pentru cresterea artificiala a numarului de votanti.

Astfel, in ziua votului – 29.07.2012 au fost transmise urmatoarele comunicari:

- orele 15:17 – Liviu Dragnea: "Veti primi imediat 7 mesaje foarte importante. Va rog sa urmati cu strictete instructiunile"

- orele 15:18: "Sistemul de raportare prin SMS va ofera posibilitatea sa vedeti prezenta in fiecare SV” (n.n.: prin SV intelegand sectie de votare).

- Orele 15:19: "In acest sens faceti rapid o analiza cu cei de la PNL si interveniti exact unde trebuie".

- Orele 15:19:49: "In SV unde e scazuta prezenta trimiteti un PSD-ist si un PNL-ist pentru a mobiliza organizatiile de acolo
".
- Orele 15:20: "Cei pe care ii trimiteti la SV slabe ca prezenta vor sta acolo pana la inchiderea urnelor pentru a lua toate masurile necesare".

- Orele 15:20:30: "Pentru fiecare SV se va face urgent o lista a cetatenilor care nu au venit la vot".

- Orele 15:20:49: "Echipele noastre vor merge acasa la cetatenii care nu au venit pana acum si ii vor aduce la vot".

- Orele 15:21:10: "Repet: vor merge la ei acasa sa-i aduca la vot. Aratati aceste mesaje si celor de la PNL".

- Orele 16:47:42: "PSD-SG: Coordonatorii PSD si PNL de la fiecare sectie de votare sa mearga ACASA la familiile care nu au venit la vot si SA LE ADUCA SA VOTEZE!".

- Orele 16:51:15: "Oamenii nostri din sectiile de votare pot afla repede cine sunt cei care nu au iesit la vot. Dar trebuie sa mearga la ei ACASA sa ii aduca sa voteze!”.

- Orele 17:37:32: "PSD-SG: Mobilizati toti membrii PSD si PNL, dati fiecaruia lista cu cei care nu au votat, sa mearga la ei ACASA si sa-i aduca sa voteze, nu sa-i astepte la SV!”.

- Orele 18:49:12: Liviu Dragnea: "Iesiti cu caravanele si indemnati cetatenii sa iasa la vot. Difuzati alternativ <> cu mesajul pe care il veti primi imediat!”.

- Orele 18:50:51: "Premierul Ungariei a cerut maghiarilor din Romania sa nu voteze ca sa nu valideze referendumul. Vreti ca peste romani sa decida Ungaria? Veniti la vot!”.

- Orele 19:05:19: "Puteti introduce manual prezenta pentru sectiile de votare unde nu aveti raportari prin SMS. Nu mai sunt limitate. Urgent toate sectiile sa fie verzi (N.N.: acest lucru insemna, potrivit depozitiei martorului Ciubotariu Dan Ionut, faptul ca datele sa fie actualizate la sub 1 ora).

- Orele 19:33:22: "SMS 1 – L. Dragnea: Mai sunt 3 ore. Avem deja peste 6 milioane prezenti. Ne mai trebuie minim 300 de voturi pe fiecare SV. Ceea ce e foarte realizabil! (continua in SMS 2)”.

- Orele 19:34:17:  SMS 2 – L. Dragnea: Organizati-va astfel: 30 de militanti pe fiecare sectie de votare, iar fiecare sa aduca la vot minim 10 cetateni in urmatoarele ore!”

- Orele 21:53:07: "SG: La ora 21 aveam peste 8 mil. de voturi. Mai trebuie cate 100 de oameni la fiecare sectie de vot si scapam de Basescu! E timp suficient sa-i aduceti! Curaj!”

- Orele 22:11:10: "Urgent! Luati toate masurile necesare ca toti oamenii care stau la coada la sectia de vot sa fie considerati in incinta SV ca sa poata vota” (n.n.: mesaj transmis la toate sectiile de vot – mii de SMS-uri)

- Orele 22:34:24: "Foarte important! Asigurati-va ca prezenta de la ora 23 e raportata pe toate sectiile, fara exceptie. Puteti introduce manual in baza de date unde e cazul” (n.n.: mesaj transmis doar pentru coordonatori).

- Orele 22:53:14: "Luati toate masurile ca numaratoarea voturilor sa se desfasoare in conditii corecte! Numarati cu atentie si curaj!” (n.n.: mesaj transmis catre toate sectiile de vot – mii de SMS-uri).

Liviu Dragnea sustine ca este nevinovat.

"Sunt acuzat ca am trimis niste mesaje pe care nu le-am trimis, ca am organizat un sistem informatic pe care nu l-am organizat", a spus Dragnea.

Tot ca probe ca Liviu Dragnea a solicitat oamenilor sai sa se deplaseze la locuinţele celor care nu s-au prezentat la vot pentru a-i aduce la secţii, lucru interzis de lege, procurorii DNA au si interceptari telefonice.

Iata cum arata una dintre aceste interceptari:

Liviu-Nicolae Dragnea: Bai, am inţeles, dar organizati-va sa mi-i aduceti pe toti la vot, bai! Ii legati, ii luati in brate ...
Boboc Valentin Gabriel: Asta le facem, batem din usa in usa! Din usa in usa, am luat-o pe toate strazile!
Liviu-Nicolae Dragnea: Luati-i, ma, rugati-i frumos. Dar e toata lumea impanzita in oras?
Boboc Valentin Gabriel: Da, sefu', toti ii am peste tot.

In fata magistratilor, procurorii vor aduce si probe conform carora la mai multe sectii de vot s-au falsificat semnaturi.

Pentru a demonstra asta s-au facut expertize grafologice ori s-au adunat date ca persoanele respective erau decedate ori nu se aflau in tara.

Pentru ca faptele de care este acuzat Liviu Dragnea ar fi fost savarsite inainte sa devina vicepremier, el ar putea fi demis numai dupa o sentinta definitiva si irevocabila a instantei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!