Site-ul Politiei Romane spart de ANONYMOUS. Mesajul pe care l-au lasat hackerii

Anonymous

Site-ul Politiei Romane a fost spart de o grupare de hackeri care se recomanda "Anonymous Romania" si care a afisat, la sectiunea Stiri, un mesaj cu titlul "Salutari din partea ciumpalacilor".

Pe prima pagina a site-ului Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), la sectiunea Stiri, a fost postat vineri un mesaj care ar avea ca autor "Anonymous Romania".

"Va salutam domnilor. Noi suntem Anonymous. Noi suntem Legiunea. Noi suntem POPORUL ROMAN sau desigur ciumpalacii. Romania, trezeste-te!".

In februarie 2012, site-ul FMI.ro al Biroului Fondului Monetar International in Romania a fost atacat de hackeri care se recomandau ca reprezentand miscarea Anonymous si gruparea Antisec, la doua zile dupa un atac similar asupra ANRE.ro.

Site-ului era in mare parte functional, mai putin pagina de pornire, care a fost inlocuita cu aceeasi secventa video de un minut de pe YouTube afisata pe site-ul Agentiei Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), insotita de mesajul "Hacked by Anonymous".

Citește și
hackeri
In plin scandal al supravegherii liderilor internationali, site-ul NSA a fost blocat cateva ore
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Citeste si:

"O idee geniala distrusa de Julian Assange." De ce este Wikileaks atacat de hackerii de la Anonymous

"Viata mea dupa Anonymous." Experienta unui hacker obligat de lege sa nu mai puna mana pe calculator

Anonymous a postat atunci pe site-ul ANRE un videoclip de un minut, in care pe fond muzical apare We Are Anonymous, Antisec, care se incheie cu mesajul "Expect us".

La sfarsitul lunii mai 2012, DIICOT anunta ca a anihilat gruparea Anonymous care accesa ilegal bazele de date ale unor institutii. Anchetatorii au facut atunci perchezitii la locuintelor a 12 persoane din Bucuresti, Iasi, Alba-Iulia, Piatra Neamt, Cluj-Napoca, Drobeta-Turnu Severin, Arad, Craiova, Resita si Targu Mures.

DIICOT a precizat ca gruparea infractionala era constituita din 14 persoane, cunoscuta sub denumirea Anonymous Romania. Liderul gruparii a fost identificat ca fiind Gabriel Balaneasa, atunci in varsta de 24 de ani, din municipiul Piatra Neamt, cunoscut in mediul virtual cu nickname-urile "lulzcart, anonsboat, anonsweb, cartman". Acesta, impreuna cu Fábián Gábor si Picos Mihai Emil, ar fi constituit gruparea, la care au aderat si alte persoane, implicata in agresiunile de terorism cibernetic sub numele Anonymous Romania.

Potrivit DIICOT, Anonymous Romania a desfasurat o vasta activitate infractionala specifica, de criminalitate informatica, ce a constat in accesarea ilegala a sistemelor informatice, sustragerea de date confidentiale sau nedestinate publicitatii, precum si publicarea in mediul on-line a datelor exfiltrate.

Bazele de date confidentiale sau clasificate vizate erau administrate de institutii si persoane juridice publice, atat din Romania cat si din strainatate. Din punct de vedere tehnic si al modalitatii concrete de operare, atacurile informatice lansate asupra serverelor si paginilor web tinta, erau de tip SQL Injection, prin folosirea unor diferite aplicatii informatice, respectiv Havij, SQL Map etc.

In majoritatea cazurilor, dupa compromiterea si obtinerea accesului neautorizat la site-urile vizate, membrii gruparii aduceau modificari datelor informatice, executand atacuri de tip "Deface", constand in introducerea unei pagini web in locul paginii principale a site-ului, modificare care consta in general in postarea anumitor mesaje, link-uri si imagini prin care se revendica atacul si se promova gruparea de hackeri Anonymous Romania, preciza atunci DIICOT.

Atacurile erau lansate in scopul obtinerii de date informatice, date care erau dupa caz copiate sau transferate fara drept si publicate ulterior in mediul virtual pe diverse site-uri, ca dovada a activitatii de hacking.

Membrii gruparii au procedat astfel la lansarea de atacuri informatice asupra unui numar de 29 de site-uri, patrunderea neautorizata in respectivele infrastructuri informationale realizandu-se prin incalcarea masurilor de securitate implementate la nivelul serverelor care gazduiau site-urile web tinta.

Activitatea infractionala a dus la compromiterea totala sau partiala a paginilor si domeniilor de internet vizate, generand costuri semnificative in vederea recuperarii datelor si implementarii de noi masuri de securitate, mai arata DIICOT.

Gruparea Anonymous este formata din persoane care se descriu drept luptatori pentru libertatea Internetului si au atacat in trecut mai multe site-ui, printre care ale Bisericii Scientologice, Amazon, Mastercard si alte altor companii, precum si ale unor guverne. NATO considera gruparea Anonymous o amenintare pentru alianta militara.

IGPR: Postarea neautorizata a afectat doar interfata site-ului Politiei, nu si continutul acestuia

Politia Romana spune ca pe site-ul institutiei a aparut, vineri, o postare neautorizata, care a afectat doar interfata acestuia, nu si continutul, ofiterii de la combaterea criminalitatii informatice demarand o ancheta in acest caz.

"In aceasta dimineata, la deschiderea site-ului de internet al Inspectoratului General al Politiei Romane a aparut o postare neautorizata. Mentionam faptul ca a fost afectata doar interfata site-ului public al IGPR, nu si continutul acestuia", se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

Site-ul IGPR contine numai date si informatii publice, nefiind conectat la bazele de date ale Politiei Romane, a precizat sursa citata.

Politia Romana a mentionat ca hackerii nu au reusit sa modifice sau sa sustraga informatii. Ofiterii specializati in combaterea criminalitatii informatice au inceput o ancheta pentru identificarea celor care au comis atacul informatic.

Articol recomandat de sport.ro
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Citește și...
Anonymous ar fi accesat calculatoarele mai multor agentii nationale americane, anunta FBI
Anonymous ar fi accesat calculatoarele mai multor agentii nationale americane, anunta FBI

FBI a anuntat ca mai multi hackeri ai gruparii internationale Anonymous au sustras informatii confidentiale, intr-o campanie ce dureaza de aproximativ un an, de pe calculatoarele mai multor agentii americane.

In plin scandal al supravegherii liderilor internationali, site-ul NSA a fost blocat cateva ore
In plin scandal al supravegherii liderilor internationali, site-ul NSA a fost blocat cateva ore

In plin scandal privind supravegherea a cel putin 35 de lideri ai lumii, fara a mai pune la socoteala cetatenii obisnuiti, site-ul Agentiei americane de securitate, NSA, a fost blocat cateva ore.

Contul de Twitter al agentiei AP, spart de hackeri, care au scris:
Contul de Twitter al agentiei AP, spart de hackeri, care au scris: "Bombe la Casa Alba, Obama ranit"

Jurnalistii de la AP au fost tinta unui atac informatic, in urma caruia contul de Twitter a fost inchis.

Recomandări
FMI: Războiul din Ucraina face ca economia Rusiei să crească anul acesta mai rapid decât toate economiile avansate
FMI: Războiul din Ucraina face ca economia Rusiei să crească anul acesta mai rapid decât toate economiile avansate

Rusia s-a adaptat la ”noua normalitate”, iar trecerea sa la economia de război, pe fondul agresiunii pe care o derulează împotriva Ucraina, a făcut FMI să estimeze că economia sa va crește anul acesta mai rapid decât ale statelor avansate.

Care ar fi cauza exploziei de la blocul din Craiova. O persoană a murit, alte trei au ajuns la spital
Care ar fi cauza exploziei de la blocul din Craiova. O persoană a murit, alte trei au ajuns la spital

Cauza probabilă a exploziei de la blocul din Craiova, în urma căreia o persoană a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital, este o posibilă acumulare de gaze.

Cod galben de vânt puternic în mai multe județe şi Bucureşti. În unele zone noaptea se va forma brumă
Cod galben de vânt puternic în mai multe județe şi Bucureşti. În unele zone noaptea se va forma brumă

Vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, până sâmbătă dimineaţă, iar în unele zone noaptea se va forma brumă, anunţă meteorologii.