Sistemul RO-Alert, folosit pentru prima dată în cazul unui dezastru real. Ce mesaj a trimis IGSU


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 15 Noiembrie 2018 21:53
Categorie: Stiri actuale
ro-alert, testare, sistem de avertizare a populatiei,

IGSU a anunţat joi seară că  sistemul RO-Alert a fost utilizat pentru prevenirea populaţiei într-o situaţie reală

 

Populaţia din Târgovişte a fost avertizată joi seara prin SMS de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) cu privire la protejarea de fumul cauzat de incendiul de la fabrica de mobilă, informează instituţia.

Potrivit sursei citate, este pentru prima dată când sistemul RO-Alert este utilizat pentru prevenirea populaţiei într-o situaţie reală.

"Pentru protejarea populaţiei posibil a fi afectată de fumul rezultat din incendiu, IGSU a transmis un mesaj avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT. Zona de transmitere a cuprins celulele de telefonie mobilă din municipiul Târgovişte. Mesajul a fost următorul: Incendiu fabrica de mobilă cu degajări mari de fum. Pentru asigurarea protecţiei, rămâneţi în incinte, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum. Respectaţi recomandările pompierilor! DSU/IGSU", au arătat pompierii.

Incendiul se manifestă la nivelul a patru hale, pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 mp. În interiorul halelor este depozitată mobilă, elemente construcţie mobilă şi materiale inflamabile.

La faţa locului intervin sunt 11 autospeciale de stingere şi o autoscară. Pompierii informează că nu au fost semnalate victime.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO