Sebastian Ghita nu scapa de mandatul de arestare si va pierde si cautiunea de 13 mil. euro. Familia NU l-a dat disparut

Ultima actualizare: 13-01-2017 06:53

"Nu comentez declaratiile unui inculpat fugar". Este reactia sefei DNA la prima iesire publica dupa acuzatiile facute de Sebastian Ghita prin intermediul unor inregistrari. Fostul deputat ramane de negasit.

Corespondentul Pro TV Ovidiu Oanta este la Inalta Curte de Casatie si Justitie si relateaza ca incercarea avocatului lui Sebastian Ghita de a scapa de mandatul de arestare emis in lipsa pe numele fostului deputat a esuat. Completul de 5 judecatori a respins contestatia marti dupa-amiaza iar magistratii s-au aratat uimit de faptul ca nimeni nu mai stie nimic despre Ghita, nici macar avocatul sau. Este o chestiune de timp pana cand se va declansa confiscarea proprietatilor in valoare de circa 13 milioane de euro puse gaj de politician.

Intre timp, Laura Codruta Kovesi a apelat la inspectia judiciara si a depus 14 sesizari, pe motiv ca acest atac ar submina actul de justitie. In prezent, pe numele fostului deputat Ghita, dat in urmarire generala, este emis un mandat de arestare in lipsa. Declaratia scurta data presei a fost insa detaliata in fata noului ministru al justitiei, Florin Iordache. Kovesi a facut nenumarate plangeri la Consiliul superior al magistraturii in legatura cu afirmatiile lui Ghita.

Procurorul sef al DNA considera ca s-au facut afirmatii neadevarate din partea unor persoane urmarite penal, declaratii care ar submina autoritatea judecatoreasca si ar putea pune in discutie deontologia profesionala a magistratilor.

Pe alta parte, acuzatiile formulate de Ghita sunt anchetate de procurorii parchetului general care au deschis doua dosare. Ei verifica daca cele spuse de Traian Basescu intr-o inregistrare despre cum se face justitie in Romania se adeveresc sau nu. Sebastian Ghita a pretins ca aducerea in tara a urmaritului international Nicolae Popa s-a facut pe banii lui. Procurorii sustin ca au verificat si au stabilit ca politia romana a achitat nota de plata.

Acuzat de dare de mita, trafic de influenta si santaj, Sebastian Ghita este de negasit de luna trecuta. Avocatul sau sustine ca membrii familiei fostului deputat nu stiu unde se afla acesta, insa nu l-au dat disparut.

"Nici familia si nici dintre cunostintele lui Sebastian Ghita nu stiu unde se afla acesta. Nu au nicio informatie si nu au nici modalitatea de a-l cauta. Nu l-au dat disparut. (...) Nu mi s-a mai intamplat sa apar un client cu care nu am reusit sa iau legatura. Nu am avut vreo solicitare din partea unei rude sa continuam sa il reprezentam pe Sebastian Ghita, insa noi am decis ca trebuie sa facem asta. Imputernicirea avocatiala a fost semnata de tatal lui Sebastian Ghita. Nu am nicio informatie unde se afla inculpatul", a declarat marti avocatul Bogdan Micu, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), unde s-a judecat contestatia impotriva deciziei prin care s-a dispus arestarea preventiva in lipsa a fostului deputat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO