Se reintroduc cartelele comune pentru Metrorex si RATB. Ce se va intampla cu linia de metrou spre Aeroportul Otopeni

Dată publicare: 26-05-2016 16:39
Dată actualizare: 29-05-2016 00:45


statie metrou Bucuresti

Bucurestenii vor avea din nou acces, in acest an, dupa o pauza de aproape doi ani, la cartele comune de calatorii pentru Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) si Metrorex, promit autoritatile.

Colaborarea dintre cele doua entitati in ceea ce priveste cartele comune de calatorii s-a intrerupt in 2014, cand Metrorex a reclamat plata unor datorii in valoare de 17,3 milioane lei de catre RATB. ”Vom relua in acest an un sistem comun de cartele pentru calatori pentru RATB si Metrorex. RATB si-a platit o mare parte a datoriilor catre Metrorex”, a declarat joi Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, citat de News.ro.

In 2014, Metrorex a acuzat RATB ca refuza sa plateasca sume incasate inca din 2013 pentru calatoriile cu metroul ale pasagerilor care folosesc cardul Activ. Conducerea companiei preciza ca datoria creste lunar cu 2 milioane de lei. Reprezentantii RATB au admis, in martie 2014, ca regia avea o datorie catre Metrorex de 17,3 milioane de lei, din care fusese platita doar o parte.

Costescu a anuntat, joi, ca a fost demarat proiectul magistralei 6 de metrou, care va lega Bucurestiul de Aeroportul Henri Coanda. Documentele necesare pentru aprobarea prin Hotarare de Guvern a indicatorilor tehnico-economici au fost finalizate, astfel ca hotararea ar putea fi aprobata de catre executiv in luna iunie., a precizat ministrul.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO