Scene șocante în Băile Tușnad. Doi pompieri voluntari au fost atacați de o ursoaică pe stradă
Autorităţile din Băile Tuşnad sunt în alertă după ce doi pompieri voluntari au fost muşcaţi dimineaţa de o ursoaică.
S-a întâmplat pe o stradă din centrul oraşului. Ursoaica a ieşit din pădure - împreună cu cei doi pui - ca să caute mâncare şi a devenit agresivă după ce ursuleţii au rămas blocaţi într-un tomberon de gunoi.
În ultimele săptămâni, în zona alţi doi oameni au fost răniţi de sălbăticiuni, iar localnicii cer Ministerului Mediului să ia măsuri şi să le mute în altă parte.
Alegeri 2024
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
Când a fost atacat unul dintre răniţi se îndrepta spre serviciu. Ca să scape, omul s-a culcat pe pământ şi şi-a chemat un coleg în ajutor doar că sălbăticiunea l-a muşcat şi pe acesta.
"Imediat cum a încercat fratele meu să îl ridice pe băiat să îl ducă la urgenţă s-a întors ursoaica şi l-a luat pe fratele meu şi a început să îl muşte."
Răniţii au fost duşi la spitalul din Miercurea Ciuc. Unul dintre ei este în stare gravă. Are răni la picioare, şi piept dar şi în zona feței.
În ultimele 3 săptămâni, 4 oameni au fost atacaţi de urşi la Băile Tuşnad.
Şi 50 de copii aflaţi într-un centru de plasament au fost în pericol după ce urs a intrat peste ei să caute de mâncare.
"Ne simţim în pericol, mai ales că pe timpul zilei deja a fost şi la grădiniţă şi la şcoală, umbla peste tot, adică n-ai cum să laşi copiii la joacă pe drum, cu bicicleta sau cu rolele. Stăm toţi în curte, baricadaţi”, spune un localnic.
Autorităţile sunt conştiente de pericol şi au cerut Guvernului să ia măsuri. Până acum însă nu s-a întâmplat nimic.
Borboly Csaba, președintele CJ Harghita: "Ministerul nu ia decizii, autorităţile implicate nu iau decizii şi această situaţie nu este deloc favorabilă nici speciei de urs şi nici oamenilor care trăiesc în comunităţi."
Specialiştii susţin că urşii s-au învăţat să iasă din pădure pentru că aşa găsesc mai uşor de mâncare în tomberoanele de gunoi, care de multe ori nu sunt curăţate la timp.
Oamenii din Băile Tuşnad susţin că peste 20 de urşi vin frecvent în localitate. Pentru că pericolul este mare, ei au semnat o petiţie şi cer Ministrului Mediului racolarea acestor animale.