Scandalul dezinfectantilor. Managerul Spitalului "Sfanta Maria": "Chirurgii ieseau cu mainile ca de crocodil din operatie"

Ultima actualizare: 16-05-2016 06:46
Narcis Copca - Agerpres

Managerul Spitalului Sf. Maria, Narcis Copca, a afirmat vineri ca exista si alte firme care produc substante dezinfectante neconforme.

"Avem si alte firme cu la fel de grave probleme. (...) Am avut o perioada in care am folosit o substanta, culmea, pe care o folosim tot noi cand mergem in Germania, aceeasi societate, numai ca la noi - ca si pasta dumneavoastra de dinti sau detergentul - miros altfel. Am constatat ca mainile noastre, ale chirurgilor, dupa 7 - 8 ore de operatii nu as fi vrut sa le vedeti. Am facut numeroase referate, chiar si eu am facut managerului si la fel toti colegii mei - pentru a putea scoate de pe formula aceasta de licitatie cu pretul cel mai mic aceasta substanta mizerabila", a declarat presei medicul. relateaza Agerpres.

Potrivit acestuia, mainile chirurgilor prezentau prurit, eritem, descuamare si aratau "ca niste crocodili" in urma folosirii acelei substante care era "alcool pur". "Aceasta inseamna ca substantele erau alcool pur. Este alta societate", a mai declarat managerul.

Intrebat daca in spitalul pe care il conduce a folosit produse dezinfectante de la Hexi Pharma, Narcis Copca a raspuns: "Foarte, foarte putin, am avut o impresie execrabila cand era o firma cu un alt nume, cu multi, multi ani in urma, chiar am vazut cum se fabricau. Erau niste bidoane absolut oribile, se fabricau in niste conditii pe care acum nu le-am putea imagina si am evitat cat se poate".

El a povestit cum a refuzat o substanta dezinfectanta, iar, ulterior, cei de la acea firma au contestat acest lucru si au castigat, unitatea medicala trebuind sa cumpere produsul. "Din pacate, economia aceasta cu posiblitatea cumpararii pe internet cu pretul cel mai mic nu lasa loc de joaca, nu ai voie sa cumperi decat cu pretul cel mai mic. Va marturisesc ca am avut un produs cu acest tip, l-am refuzat, au facut contestatie, au castigat si a trebuit sa il cumparam. Am avut foarte multe plangeri realmente", a aratat acesta.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO