Scandal la o manastire de maici din Constanta. Stareta este acuzata ca ii facea avansuri preotului


Ultimul update: Sambata 07 Septembrie 2013 02:17
Data publicarii: Miercuri 04 Septembrie 2013 19:54
Categorie: Stiri actuale

Scandal intr-un schit de maici din judetul Constanta, unde zeci de enoriasi o acuza pe tanara stareta ca din cauza ei ar fi plecat preotul, pentru ca ii facea propuneri indecente.

Oamenii sustin ca dupa una dintre slujbe, parintele le-ar fi marturisit ca este nevoit sa se mute la alta manastire.

Suparat, ca l-au pierdut, ii cer socoteala calugaritei, insa reprezentantii arhiepiscopiei Tomisului spun ca nu au niciun motiv sa cerceteze acest caz.

Stareta schitului Sfantul Gheorghe din satul Closca, judetul Constanta, are 30 de ani si este acuzata de sateni ca i-ar fi facut preotului avansuri nerusinate.

"Ii facea mesaje de dragoste, probabil il voia pe parinte. Maicuta s-a indragostit de parinte si parintele a plecat de rusine, sa nu-si pateze obrazul", spune o batrana.

"In timpul slujbei ne-a spus: motivul pentru care plec este din cauza lui maica stareta, imi face avansuri sexuale, asa ne-a spus dumnealui", povesteste un barbat.

Pusa in fata acestor acuzatii, calugarita a refuzat sa comenteze.

Contactat prin telefon, preotul-calugar, in varsta de 43 de ani, sustine ca nu ar fi acuzat-o de nimic pe maicuta in fata oamenilor.

"Nu e nimic adevarat, e o inchipuire a satenilor, pentru ca dansii m-au pierdut si ma vor cu tot dinadinsul inapoi si nu stiu cum s-o scoata pe maica stareta oaia neagra. Eu am plecat de bunavoie, mi-am dat demisia, pentru ca eu sunt din Constanta si nu pot fi calugator tot in judetul Constanta", explica parintele Ioachim Nicolae.

La randul ei, Arhiepiscopia Tomisului sustine ca nu are de ce sa porneasca o ancheta.

"La schitul Closca, situatia este normala din punctul nostru de vedere, desi exista cateva persoane care sustin ca acesta a plecat din cauza maicei stareta. In cererea de trasfer el nu a motivat in niciun fel aceasta plecare", declara Calin Gavrilas, purtator de cuvant la Arhiepiscopia Tomisului.

Dar satenii sunt convinsi ca e ceva necurat la mijloc.

"Din cauza ei a plecat. Nu putea sa stea in baie, sa faca baie, ca intra peste el de, vorba aia, voia fata sexy....", spune un barbat.

Deocamdata, la schitul respectiv nu a fost numit un alt preot.

 

Ultima surpriza a unui preot, inainte sa moara. O moldoveanca a primit 800.000 de euro
Monseniorul Vladimir Ghika, primul roman ales de Papa Francisc pentru a fi beatificat
VIDEO PROTVPLUS.RO