Salon de inventii la Timisoara. Cum arata vehiculul cu care un roman vrea sa cucereasca Europa de vest

Ultima actualizare: 15-06-2015 07:07

Timisoara a fost joi gazda unui salon de inventii. Peste 150 de minti stralucite si-au expus creatiile din diverse domenii: medicina, fizica, agronomie sau inginerie.

Acestea sunt brevetate si premiate la concursuri internationale, dar, in Romania, sunt prea putin apreciate, sustin inventatorii.

Carmen Moldovan, Institutul de Microtehnologie Bucuresti: "Acest aparat este rezultatul unei nevoi a comunitatii, al laboratoarelor care doresc sa nu se plimbe cu vasul de celule dintr-un incubator in altul, ci sa poata observa si sa aiba toate datele pe calculator asupra a ceea ce se intampla in vas."

Un inventator s-a prezentat cu un vehicul, alimentat electric, ce poate atinge pana la 25 de kilometri pe ora. Cei care l-au creat vor sa il scoata la vanzare in Europa, apoi vizeaza pietele din intreaga lume.

Flavius Balaj, inventator: "Tinta de clientele este la nivel de Vest fiind un produs premium cu un cost mai ridicat, comparabil cu o masina second hand.”

Un supliment alimentar, expus de asemenea la Timisoara, a fost medaliat anul acesta cu aur, la salonul de inventii de la Geneva.

"Este un supliment alimentar pe baza de plante, folosit pentru combaterea unei boli a albinelor. Scopul este acela ca in produsele apicole sa nu fie reziduri."

Remi, Radulescu, organizator: "Sunt 152 de inventii din tara si strainatate pe diverse clase. Ma bucur ca am reusit sa cream o legatura intre cercetatori si investitori."

Organizatorii si-au propus ca evenimentul, aflat la prima editie, sa devina o traditie, la Timisoara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO